Budapest végérvényesen felkerült a nemzetközi dartsos térképre

Megvan a jövő évi Hungarian Darts Trophy tervezett időpontja

Egész Európa ízlelgeti a budapesti dartsos történéseket. A IV. Hungarian Darts Trophy-t a magyar főváros hihetetlen sikerrel zárta. Ha a sportág szakmai oldalát nézzük, akkor csaknem mindenki itt volt, aki számít. A nagyágyúknak fontos volt, hogy színpadra lépjenek Budapesten. A három nap alatt három kilencnyilast láthatott a közönség, ami a European Tour állomások történetében egyedülálló.

Rendhagyó és izgalmas finálét hozott a verseny, amely a holland Michael van Gerwen győzelmével ért véget. A helyszínen rekordszámú, 22.500 néző szurkolta végig az eseményeket.

Takács Péter, a szervező Darts Event ügyvezetője szerint mindig arra törekednek, hogy teret adjanak akár sporttörténelmi pillanatoknak is. „A sportág jellegéből fakad, hogy ilyen világsztárok, ilyen impozáns helyszínen és ilyen jelentős közönség előtt összejönnek, akkor megtörténhetnek olyan dolgok is a színpadon, amilyenek korábban még nem voltak. Ilyeneknek lehettünk szemtanúi” – értékelt Takács Péter, aki elárulta, már tervezés alatt van a 2025-ös Hungarian Darts Trophy is.

„Azt szeretnénk, ha egy év múlva szeptember 19. és 21. között lenne a darts legrangosabb magyarországi versenye. Persze mindezt még a sportág legjelentősebb szervezetének, a PDC-nek is jóvá kell hagynia, mint ahogy a teljes éves versenynaptárat is” – tette hozzá Takács Péter.

Fotók: Vörös Nándor