Eltiltása után hazájában térhet vissza Paul Pogba – sajtóhír

Szigetországi sajtóbeszámolók szerint egy szebb napokat is látott francia csapat készül leigazolni a doppingolás miatti eltiltását töltő világbajnok középpályást…

(Photo by Marcus Brandt/picture alliance via Getty Images)

Ahogyan arról beszámoltunk, a tavaly ősszel doppingvétséget elkövető Paul Pogba eredetileg kiszabott, négyéves eltiltását 18 hónapra mérsékelték, így a világbajnok francia középpályás tavasszal visszatérhet a pályára.

Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint a játékost jelenleg foglalkoztató Juventus nem számít a továbbiakban Pogba szolgálataira, a felek hamarosan szerződést fognak botani egymással. A Daily Mail beszámolói szerint Pogba előrehaladott tárgyalásokat folytat az Olympique Marseille csapatával, amely szívesen látná soraiban a játékost.

A francia labdarúgó doppingtesztje 2023. augusztus 20-án pozitív lett csapata szezonbeli első, Udinese elleni mérkőzése után. A hírek szerint tesztoszteron nyomaira bukkantak a szervezetében, és az ártatlansága bizonyítására szolgáló B-minta ugyancsak pozitív eredményt mutatott.

Az olasz ügyészség akkor a legsúlyosabb, négyéves eltiltást kérte a játékosra, ami jogerőre is lépett. A középpályás akkor elmondta, szándékosan sohasem szedett olyan szert, ami sértené a doppingellenes szabályokat, ezért fellebbezett az ítélet ellen, kérelmét a Nemzetközi Sportdöntőbíróság pozitívan bírálta el, így másféléves eltiltása leteltével, Pogba tavasszal újra játszhat.

fociclub

A Eltiltása után hazájában térhet vissza Paul Pogba – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.