Zöldséges csirke terrine – Egészségséf

Az egyik vesszőparipám, hogy nem szeretek ételt kidobni, sem a kutyának adni. Ezért mindig keresem a lehetőségeket, hogy hogyan lehet hasznosítani a megmaradt ételt úgy, hogy az még étvágygerjesztő is legyen. Íme egy ötlet, mit csináljunk a megmaradt húslevessel és leveshússal.

Elkészítési idő: kb. 30 perc + 1 éjszaka

Hozzávalók:

  • 10-12 szelet prosutto sonka
  • 50 dkg főtt tyúkhús aprítva
  • 3 dl tyúkhúsleves
  • 5 db főtt tojás karikázva
  • 3 lapzselatin
  • húsleveszöldség aprítva
  • egyéb zöldségek
  • só, bors

Zöldséges csirke terrine - Egészségséf

Először is egy őzgerinc formát egy folpackal kibéleljük úgy, hogy bőven lelógjon minden oldalon. Ezután teljesen kibéleljük a sonkával is úgy, hogy ne maradjon rés. Egy-egy tálba összekészítjük a hozzávalókat. A lapzselatint vízbe áztatjuk. A húslevest felforraljuk, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a zselatint. Lerakunk egy réteg húst, meglocsoljuk húslevessel, majd egy réteg zöldséget, megint meglocsoljuk húslevessel utána egy réteg tojást, amit szintén meglocsolunk húslevessel. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg van hely, majd ráhajtogatjuk a kilógó sonkát és a folpackot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Fóliából kivéve szeleteljük.

Tipp! Hosszúkás kenyérsütő vagy pástétomos tálat is használhatunk, az mélyebb, mit az őzgerinc forma. Bármilyen húsleves és hús felhasználható

Jó tudni! Alapvetően száraz húsból, zöldségből és húslevesből áll, alacsony kalória és szénhidráttartalma van.

Még több spórolós recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Csirkehús

Tyúkhúsleves

Tojás

Energia

119 kcal

71 kcal

143 kcal

Fehérje

21,2 g

5,3 g

12,6 g

Zsír

3 g

40 g

9,5 g

Szénhidrát

0 g

3,3 g

1,8


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS