Ennek a receptnek a megírásával azokra gondoltam elsősorban, akik nem szeretnének kimaradni egy jó kis grillpartiból, viszont vegetáriánusok. A zöldségek elkészíthetők a grillen, ugyanúgy, mint a többieknek, csak hús helyett tésztával tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg durum tészta
- paprika
- paradicsom
- cukkíni
- fokhagyma zúzva
- olaj
- só, bors
A zöldségeket megmossuk és grillezéshez előkészítjük, szeletekre, csíkokra vágjuk. Olajjal kicsit megkenjük, és feltesszük a grillre, közben sózzuk, borsozzuk. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, és egy nagy tálba tesszük. Amikor megsültek a zöldségek, belekeverjük és hozzáadunk zúzott fokhagymát. Ha szükséges még meglocsolhatjuk egy kis olajjal.
Tipp! Természetesen a nem vegetáriánusok ehhez az alaphoz grillezett hóst is vághatnak bele. Hogy még színesebb legyen, használhatunk színes 8paradicsomos, vagy spenótos tésztát)
Jó tudni! Csak minimális olaj kell a grillezéshez, hogy le ne égjen. A durumtészta egészségesebb, mint a hagyományos változat.
Még több egyszerű recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Durumtészta főtt |
Paradicsom |
Paprika |
Fokhagyma |
Olíva olaj |
|
Energia |
158 kcal |
18 kcal |
27 kcal |
149 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
6,0 g |
0,8 g |
1 g |
6,3 g |
0 g |
Zsír |
1,0 g |
0,2 g |
0,2 g |
0,5 g |
100 g |
Szénhidrát |
31 g |
3,8 g |
6,3 g |
33 g |
0 g |