Button több évre hosszabbított a McLarennel

image

Most már hivatalos: Jenson Button több évre szóló szerződést írt alá jelenlegi munkaadójával, a McLaren Mercedes csapatával.

A brit pilóta 2010-ben csatlakozott a csapathoz, miután 2009-ben világbajnok lett a Brawn GP-vel. Eddig négy győzelmet aratott a McLarennel, és már régóta találgattak a szerződése meghosszabbításáról, most azonban mind Button, mind a csapat egyértelműen bejelentette a közös folytatást.

 „Még soha egy csapatnál sem éreztem annyira otthon magam, mint a Vodafone McLaren Mercedesnél. Már négy versenyt nyertem mióta velük vagyok, jelenleg a második helyen állok a bajnokságban, jobbnak érzem magam, mint valaha. Ezek nagyon fontos érzések számomra versenyzőként, és ezzel csak megerősödött a vágyam, hogy hosszú távon a csapatnál maradjak. Nem titkolt vágyam, hogy ismét bajnokságot nyerjek, és hiszem, hogy ez az a hely, ahol elérhetem ezt a célomat. Mi, itt a Vodafone McLaren Mercedesnél tudjuk, hogyan lehet nyerni, és azon vagyunk, hogy az elkövetkezendő években ez sikerüljön is” – mondta el Button a szerződéshosszabbítás kapcsán.
 
Martin Whitmarsh, a csapat főnöke hozzátette: „Jenson nagyszerű vezető és nagyszerű srác. Sőt, nyugodtan mondhatom, hogy a valaha volt egyik legtehetségesebb és legelismertebb vezető, éppen ezért vagyok elragadtatva, hogy velünk folytatja a munkát a jövőben. Hitelt ad a szervezetnek, büszke vagyok rá, hogy én lehetek a vezetője. Biztos vagyok benne, hogy az eddig együtt elért sikereket tovább építi majd az elkövetkező években. Azt hiszem, ő és Lewis jobbak, mint bárki más. Észrevételeiket jelzik, tiszteletben tartják egymást, bíznak egymásban és bizonyítják, hogy a Vodafone McLaren Mercedesnek van a legjobb pilótacsapata az egész mezőnyben.”