F1-es pilóták a Paris-Bercy ERDF versenyen

image

Az ERDF Kart Mesterek rajtrácsának összetétele egyre illusztrisabb nevekkel bővül ki. A héten három jelenlegi Forma-1-es versenyző is megerősítette, hogy jelen lesz az év végén zajló versenyen, melynek otthona a párizsi Bercy multifunkcionális sportcsarnok lesz december 10-én és 11-én.

Néhány héttel ezelőtt már nem lehetett panasza a szervezőknek, hiszen jelezte részvételét Sebastien Loeb, a hétszeres világbajnok rali pilóta és legnagyobb kihívója, egyben csapattársa Sebastien Ogier is szereplői lesznek a versenynek, akárcsak a négyszer Champcar győztes és egykori F1-es Sebastien Bourdais, Benoit Treluyer, Romain Dumas, akik az idei Le Mans-i 24 órás verseny győztesei voltak az Audival.

Rajtuk kívül ott lesz még Stephan Sarrazin (szintén Le Mans-i menő), Franck Montagny Le-Mans-i harmadik helyezett, a korábbi Le-Mans széria bajnoka, és a 2011-es 24 órás LMP2-es győztese, Olivier Lombard, valamint Jean-Eric Vergne, aki a Nemzetközi Formula 3.5 jelenlegi címvédője, és a Toro Rosso tesztpilótája. Két GP2-es versenyző is meghívást kapott Jules Bianchi, aki a Ferrari tesztpilótája is egyben, valamint Charles Pic.

Ehhez a kivételes névsorhoz csatlakozott most a korábbi F1-es pilóta és az idei év GP2-es bajnoka, Romain Grosjean, a Virgin Racing pilótája, Jerome d Ambrosio és Karun Chandhok is.

Az elkövetkezendő pár héten belül további versenyzők is jelezhetik részvételi szándékukat, ezt Philippe Streiff, az esemény egyik főszervezője erősítette meg.