Hegyikerékpár: Teszttáborban mutatták be a 2012-es Meridákat Visegrádon

image Kétnapos teszttábor keretében mutatta be a szaksajtónak és kereskedőknek a Merida hegyikerékpárok 2012-es modelljeit a márka hazai forgalmazója. A BikeFun Hungary Kft. jelentős hangsúlyt fektet a soron következő paletta megismertetésére, az idei a sorrendben negyedik alkalom volt, hogy az érintettek testközelből ismerkedhettek a kétkerekű csúcstechnikákkal.
 
Az október közepén tartott, visegrádi, pilisi esemény alkalmával tesztelésre és szakmai prezentációra került sor; a szakújságírókon kívül öt budapesti és kilenc vidéki üzlet kereskedői vettek részt. A Merida Teszt Program központja a visegrádi, kerékpáros-barát Hotel Honti Panzió volt. A résztvevők a ragyogó őszi Pilisben technikás köves-sziklás, aszfalt és dózerúton egyaránt megbizonyosodhattak, mi kerülhet jövőre, igényes vásárlóik birtokába.
 
A jövő évi palettából ezúttal a One-Twenty HFS 3000-D 18”, a Ninety-Nine XT-D 18”, a Big-Nine Lite 3000-D 19”, a Big-Nine Lite 1200-D 19”, a Big Nine TFS XT-D 17” és a Big Nine TFS XT-D 19”-os típus került górcső alá.
 
Az egyik slágert minden bizonnyal a 29”-os kerekűek jelentették. A nagyobb kerékméretből adódó előnyök többek közt a jobb gördülés, kanyarstabilitás és tapadás, rázós utakon a biztosabb tartás; meredeken optimálisabb tapadás – azaz kevésbé pörög ki a hátsó kerék a 26-oshoz képest –,  és nem utolsó sorban a magasabb kerekeseknek kedvezőbb méretet jelent.
 
Az esti prezentáció része volt néhány videó megtekintése, melyben a német tervező, Jürgen Falke magyarázta az új 29-es kerékpárok előnyeit.
 
Képgaléria: http://www.bikefun.hu/gallery/merida-teszt-visegrad-2011
Videók: http://2010.merida-bikes.com/en_int/cms/591/en_int-videos