MLSZ: Fegyelmi határozatok – Megint sok az eltiltás

image

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága keddi ülésén az alábbi határozatokat hozta:

 A FEB a jövő héten tárgyalja az október 12-i Kecskemét – Paks Ligakupa-mérkőzésen a hazai csapat héz labdarúgójának levonulásával kapcsolatos,  továbbá az október 5-i Siófok – Pécs Ligakupa-mérkőzés eredmény befolyásolási kísérletével kapcsolatos ügyeket.
 
NB I
 
Heizler János edző (Paks) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB II

Dányi Márk (BKV Előre) 1 soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
 
Fodor Ferenc (Gold-Sport) 1 soron következő  bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
 
Lupsa Ionel Mihai (Orosháza), mint visszaeső 4 soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
 
Miski Zoltán (Cegléd) 1 soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
 
A FEB a  Veszprémet a bajnokságra érvényes versenykiírási  előírások be nem tartása miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

A FEB a Paks – MTK mérkőzés után  a hazai szurkolók részéről történt  rendzavarások miatt a Paksot kötelezte, hogy a soron következő hazai NB II-es bajnoki mérkőzésen az előírt rendezői létszámot 10 fővel felemelje, ezen mérkőzésen szövetségi ellenőrt fogadjon, és eljárási költségeit viselje.
 

Női nagypályás bajnokságok és kupák

A FEB az  U17-es bajnokságban elmaradt Nyíregyháza Spartacus – Győri Dózsa   mérkőzés 3 pontját 3-0-ás gólkülönbséggel az elmaradásban vétlen Nyíregyháza Spartacus javára igazolta,  a kötelezően szerepeltetett utánpótlás csapat második alkalommal történ ki nem állása miatt a  Győri Dózsa   U17-es csapatától 3 büntetőpont levonását rendelte el.
Szeitl Szilvia (Femina), mit visszaeső, 3 soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
Sipos Lilla (Viktória) 1 soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
Bencsik László vezetőedző (Femina), mint visszaeső, a kispadtól és az öltözőtől 4 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
 
Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Pétervári János (ELTE) 1  soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást
A FEB az  U17-es bajnokságban elmaradt Haladás – ETO Futsal  mérkőzés 3 pontját 3-0-ás gólkülönbséggel az elmaradásban vétlen ETO Futsal javára igazolta, a  kötelezően szerepeltetett utánpótláscsapat első alkalommal történ ki nem állása miatt a  Haladás írásbeli figyelmeztetésben részesült.
 
 
Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések:
Orosháza 22,5 ezer Ft
1. FC Femina (női) 8  ezer Ft.