Farmfölény a meccseken

image

Öt újabb mérkőzést játszott a közelmúltban a Dab.Docler jégkorong csapata, melyekből hármat a Nationalliga küzdelmeiben, míg kettőt a MOL Ligában teljesítettek az Acélbikák.

Az elmúlt napok mérkőzéseit már a holnap kezdődő Kontinentális Kupára való felkészülés jegyében játszotta le a Dab.Docler jégkorong csapata. Ez azt jelentette, hogy első együttesünk kétszer, míg a farmcsapat háromszor korcsolyázott jégre, s ezúttal utóbbiaknak jutottak a nehezebb feladatok.

Háromból egy siker

Az elmúlt hét végén, három lejátszott mérkőzésükből kettőt idegenben, míg egyet hazai környezetben játszottak le az Acélbikák, akik közül a három legerősebb sor erdélyi túrán vett részt, ahol előbb a Brassó, majd a HSC Csíkszereda volt az ellenfél. A mozgalmas hétvége első találkozóján, Brassóban lépett pályára a csapat, azzal a nem titkolt céllal, hogy visszavágjon ellenfelének a közelmúltban elszenvedett 6-3-as dunaújvárosi vereségért. Stephan Lundh tanítványai között először húzott korcsolyát az elmúlt héten igazolt szlovák Jozef Mihalik, aki két gólpasszal, valamint egy góllal járult hozzá a brassói gárda 4-3-as legyőzéséhez.
Vasárnap este jöhetett a szezon újabb rangadója a HSC Csíkszereda otthonában, ahol lényegesen nehezebb dolga volt az Acélbikáknak az őket idén már kétszer legyőző címvédő ellenében. A találkozó változatos, nagy küzdelmet hozott, melynek első harmadában a dunaújvárosiak, míg a másodikban a hazaiak akarata érvényesült, ám hiába támadott többet és veszélyesebben a Lundh-gárda, a kettős emberelőnyeivel kiválóan élő hazaiak végül 5-4-es győzelemmel erősítették meg első helyüket a MOL Liga tabelláján.
Eközben a DAB farmcsapata hazai pályán igyekezett visszavágni a Vienna Capitals együttesének a hazai pályán, büntetőkkel elszenvedett szeptemberi vereségért. Szakács Ferenc fiatal csapata izgalmas, jó mérkőzést játszott az osztrákokkal, ám a második harmad megtorpanásai, védelmi hibái, valamint az egész mérkőzésre jellemző gyenge helyzetkihasználás végül sokba került a csapatnak, mely 4-2-es vereséget szenvedett vetélytársától.

Tisztességgel, becsülettel

Az Acélbikák farmcsapata ezt követően sem pihenhetett túl sokat, hiszen hétfőn Ausztria felé vette az irányt a gárda, ahol a Nationalliga két élcsapata, a Feldkirch, valamint a Dornbirn ellen kellett helyt állnia a dunaújvárosi fiataloknak. Mivel a csapatból ezúttal is hiányoztak a Kontinentális Kupára készülő legjobbak, így a tisztes helytállás lehetett a célja a gárdának. Mely a Feldkirch elleni találkozón 25 percen keresztül tartani tudta az esélyesebb vendéglátók által diktált tempót, ám a második harmad végére eldőlni látszott a mérkőzés, hiszen ellenfelük háromgólos előnyre tett szert. A DAB azonban nem adta fel a küzdelmet, s a végül három találatig jutó Dancsfalvi Norbert vezérletével sikerült minimálisra csökkenteni hátrányát, ám hiába hozta le a véghajrában Rajna kapust is a szakvezetés, az egyenlítő gólt nem tudták begyötörni, így a házigazdák örülhettek a 4-3-as sikernek.
Szerdán este még nehezebb feladat várt a csapatra, hiszen a szezonban hat győzelmet arató, s csak egy vereséget elszenvedő Dorndirn ellen korcsolyázott jégre a Szakács-formáció. Ezen a találkozón lényegesen nagyobb volt a különbség az osztrákok javára, mint a Feldkirch elleni meccsen, ám Rajna Miklós nagyon sokáig életben tudta tartani a pontszerzési reményeket, hiszen az 56. percben még csak egy góllal állt jobban a házigazda. A véghajrában aztán egy kettős fórból szerzett találattal végleg eldöntötték a meccsen a vendéglátók, akik az utolsó percben harmadik góljukat is megszerezve arattak végül 3-0 arányú győzelmet a sokáig jól küzdő, de a kapura ezúttal kevés veszélyt jelentő Acélbikák ellen.

A Dab.Docler csapatának hétvégi mérkőzései a Kontinentális Kupában:

2011. 10. 21. 20:00 Dab.Docler – HYS The Hague (holland)
2011. 10. 22. 20:00 Dab.Docler – C. H. Jaca (spanyol)
2011. 10. 23. 20:00 White Caps Turnhout (belga) – Dab.Docler