Mancini a hajrá perceitől tart

image

Manchesteri városi rangadót (a Csatorna másik felén úgy hívják: Derby) rendeznek az angol bajnokságban.

Holnap a pillanatnyilag kétpontos előnnyel a Manchester United előtt az angol bajnoki tabellán éllovas Manchester City látogat el az Old Trafford-stadionba.

Roberto Mancini, a City olasz edzője kijelentette, példa értékűnek tartja kollégája, Alex Ferguson munkáját.
– A United azért kiváló csapat, mert ha éppen nincs is topformában, akkor is mérkőzéseket nyer – nyilatkozta Mancini. – Ez egyfajta művészet, Ferguson művészete, a lelki ráhangolás tudománya. Ezt illene az én együttesemnek is elsajátítania. Azaz: játsszanak rosszul, de nyerjenek meccset a játékosaim!

Mancini nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy a saját keretét 600 millió font értékű játékosvásárlással "javította fel."

– Ez a statisztikusok vesszőparipája, ilyesmivel én nem is nagyon foglalkozom. Az viszont sokkal figyelemreméltóbb, hogy a legutóbbi nyolc találkozónkon a United öt alkalommal is a 90. perc táján szerzett gólt, és azzal le is győzött bennünket. A hajrá időszakától kicsit most is tartok, elvégre idegenben lépünk pályára, de abban bízom, hogy ezúttal jobban összpontosítunk a végén. Ha szerzünk egy pontot, akkor megőrizzük az előnyünket. Ami értékelendő, hiszen a Manchester United a Barcelonával és a Real Madriddal együtt a világ három legkiválóbb futballcsapata közé sorolandó.