Vettel: Az RB8-as nem lesz teljesen új autó

image

Az Indiai Nagydíjon már idei 11. futamgyőzelmét szerző Sebastian Vettel elismerte, hogy a csapat 2012-es versenyautója az RB8-as nem egy teljesen új konstrukció lesz, hanem „csupán” az idei győztes autó továbbfejlesztett változata.

Az ellenfeleknek azonban nincs okuk az ünneplésre ugyanis az idei szezonban 17 futamon 16 pole pozíciót és 11 futamgyőzelmet szerző RB7-es igencsak jó konstrukciónak tűnik a továbbfejlesztéshez, ráadásul Vettel szerint a csapat nagyon jól áll az RB8-as fejlesztésével, amire talán az is bizonyíték, hogy az utóbbi futamok közül többet is kihagyó Adrian Newey ott volt az indiai paddockban.

„Természetesen már nagyon keményen dolgozunk (az új autón)” – nyilatkozta Vettel a formula1.com-nak. „Az autó változni fog egy kicsit a szabályváltozások miatt, de nem lesz egy teljesen új konstrukció, inkább csak előrelépés lesz az idei autónkhoz képest. Az idei év azonban még nem ért véget, ezért nem csökkentjük az erőfeszítéseinket a hátralévő két futamon. Mi annyit akarunk tanulni, és annyi tapasztalatot akarunk szerezni a futamokon, amennyit csak tudunk. És én még mindig nagyon éhes és motivált vagyok, hogy még keményebben küzdjek.”