Vettel a 2012-es szezont is uralni fogja

image

Flavio Briatore szerint a most már kétszeres világbajnok, Sebastian Vettel jövőre is megállíthatatlan lesz, így nincs messze az az idő, hogy Vettel legyen minden idők legfiatalabb háromszoros világbajnoka.

A Renault korábbi csapatfőnöke, Briatore egyszerűen nem lát okot arra, hogy miért is változna meg a Red Bull és Sebastian Vettel fölénye a 2012-es szezonban.

„Webber sem tudja megszorongatni. Nem vártam azt, hogy az idei bajnokság véget ér, és ennyire unalmas lesz, és azt sem gondolom, hogy jövőre bármiben is változna a helyzet” – nyilatkozta Briatore a La Politica nel Pallone rádiónak. „Ugyanezek a szabályok lesznek, így nem tudom, hogy ők (a Ferrari) hogyan is csökkenthetnék a lemaradásukat a Red Bullhoz képest, a McLaren pedig az elmúlt 17 évben nem az a csapat, akik 6-7 tizedmásodpercet tudnának faragni két hónap alatt.”

Briatore szerint az F1 jelenlegi balhés párosa Lewis Hamilton és Felipe Massa pedig egyre inkább a komédiás “Laurel és Hardy” duóra kezd hasonlítani. „Ők megnevetettnek engem.” Ugyanakkor Briatore elismeri, hogy Hamilton csapattársa, Jenson Button igazán meglepte őt. „Rossz véleménnyel voltam az angol pilótáról. De ő egy igazi meglepetés az idei szezonban. Button dolgozott nekem, de én sohasem fogadtam volna rá, hogy ő ennyire jó.”