Újra edzésben Supola Zoltán

image

Az Albacomp Fehérvár játékosa, Supola Zoltán még szeptember végén sérült meg csapata horvátországi edzőtáborában. A több poszton is bevethető játékos a Falco-Szova KC Szombathely ellen már pályára is léphetett, de még mindig nincs százszázalékos formában.

A 23 éves, egyes és kettes poszton is bevethető kosaras négy évig tanult és kosarazott Angliában, majd visszatért Székesfehérvárra, ahol a klub vezetői és szurkolói is sokat várnak tőle. Sérülése még mindig akadályozza az igazi munkavégzésben, ám kezének állapota napról napra javul.

Horvátországban szerepeltünk még szeptember végén, egy edzőmeccsen pedig eltörött a kézközépcsontom” – mondta Supola az XLsportnak. „Tíz napja vették le a gipszet, a Falco ellen pedig már ott voltam a csapatban. Kilenc percet játszottam, leginkább azért, hogy szokjam a légkört és felvegyem a ritmust. Igazából nem is számítottam rá, hogy játszani fogok, mert még most sem vagyok százszázalékos állapotban. Az edzéseken minden feladatot el tudok végezni, néha azonban labdavezetésnél is érzek fájdalmat, de ez hamar el fog múlni.”

A Falco ellen az Albacomp két ponttal kikapott, de a hétvégén már egy újabb nehéz feladat előtt állnak a fehérváriak. Ellenfelük a Kecskeméti KSE lesz, egy hét múlva pedig a Körmend látogat Székesfehérvárra. Supola elmondta, hogy a következő két mérkőzésen a győzelem a céljuk, ő pedig meccsről meccsre több játéklehetőséghez szeretne jutni.

A Falco, a Kecskemét és a Körmend elleni mérkőzések egymás után következnek, ez a három mérkőzés nagyon fontos a számunkra. Sajnos a Falco ellen kikaptunk, de a Kecskemét és a Körmend ellen nyerni kell, hiszen ezek a csapatok biztos, hogy jól fognak szerepelni a bajnokságban. A sérülésem előtt jó formában voltam, szerintem néhány héten belül ismét elérhetem azt a szintet és több játéklehetőséghez is juthatok majd a jövőben” – tette hozzá Supola.

Xlsport – Tóth Milán