Rosberg nem kommentálja a Ferrarival kapcsolatos pletykákat

A cologne-i Express szerint könnyen elképzelhető, hogy a Mercedes GP 26 éves pilótája, Nico Rosberg hamarosan a Ferrari csapathoz szerződik, ezt az érintett pilóta azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Bár Rosbergnek a 2012-es szezonra is szerződése van a Mercedes GP-vel a német Bild úgy értesült, hogy Rosberg „bizonyos körülmények esetén korábban is ki tud lépni az érvényes szerződéséből.” Az Indiai Nagydíjat követően Rosberg pedig nyíltan kritizálta a csapatát, hogy az a stratégia révén egyértelműen Michael Schumachert favorizálja. Közben az Express értesülései szerint az Indiai Nagydíj után a Ferrarinál is áll a bál, a csapat elnöke, Luca di Montezemolo ugyanis nagyon elégedetlen Massa indiai teljesítményével, és azzal, hogy a brazil pilóta ismét megtalálta a pályán Lewis Hamiltont, akivel sikerült is újra összeütköznie, végül pedig a pálya agresszív levágása miatt az időmérő edzéshez hasonlóan a futamon is kitörte az autója kerekét. A lap a nevének elhallgatását kérő forrásra hivatkozva azt is álltja, hogy az India Nagydíjat megelőzően Nico Rosberg Maranellóban járt, és a Ferrari minden áron szeretné megszerezni a 26 éves pilótát.

Mindenesetre az érdekes, hogy Rosberg nem volt hajlandó cáfolni a Ferrarival kapcsolatos pletykákat. „Semmit sem szeretnék erről mondani. Jelenleg egy hosszútávra szóló szerződésről tárgyalok” – nyilatkozta Rosberg.

De vajon a Ferrarival, vagy a Mercedes GP-vel tárgyal Rosberg? Mindenesetre az egykori csapatvezető, Eddie Jordan szerint Massa elkezdhet aggódni. „Massának óvatosnak kell lennie, mert nagyon sok tehetséges pilóta van az F1-ben” – nyilatkozta Jordan. „Az igaz, hogy szerződése van, de a Formula-1-ben sohasem lehetsz biztonságban.”