SportTudás Egyeteme – A diáksport volt a középpontban

image

Véget ért SportTudás Egyeteme videokonferencia-sorozat. A szerdai záróeseményen az iskolai, és a diáksport kérdéseit taglalták a szakemberek. A videokonferenciába ezúttal is bekapcsolódott Budapest, Pécs, Szeged, Eger, Nyíregyháza, Győr és Szombathely.

A NEFMI Sportért Felelős Államtitkárság és a Nemzeti Sportszövetség által szervezett országos sportszakember továbbképzési videokonferencia szerdai állomásán Szlatényi György, a Magyar Diáksport Szövetség főtitkára, Dr. Dóczi Tamás, a Semmelweis Egyetem TSK Társadalomtudományi Tanszék egyetemi adjunktusa, Dr. Nemes András, a Semmelweis Egyetem TSK docense, Simon Gábor, az ELTE – BEAC sportklub ügyvezetője, valamint Györfi János, a Nemzeti Sportszövetség stratégiai főtanácsadója tartott előadást.
Györfi János szerint nagyon tanulságos időszakot zártak. „Három éve tart ez a sorozat, 75 előadást tartottunk, bevezettünk egy technikai újítást a magyar sportba. Ezt a technika adta lehetőséget bízom benne, hogy a jövőben több területen is kihasználják. Edzőképzéseket, játékvezetői továbbképzéseket lehet egy-egy videokonferencia keretében lebonyolítani – mondta Györfi.
 

Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat