Laczkó Balázs: MMA UFA beszámoló

image

Budapest este 11-kor indulás, 5 óra replülőút, és az átszállások… Megérkezésünk után minuszok, és hó  fogadott Ufában. Az elszállásolás, és a vendéglátás kiváló volt, Lacinak aznap estére kellett hozni a súly,ahogy azt a sajtótájékoztatón megbeszéltük.
 
Másnap egy kis városnézés, ebéd egy helyi étteremben. Miközben taxi után érdeklődtünk egy buszmegállóban, legnagyobb meglepetésünkre informátorunk is megszólalt magyarul.:)))) Kiderült 10 évig lakott Magyarországon, itt tanult Budapesten.
 
A rendezvény szerda este 21-kor kezdődött, a szervezés teljesen megfelelő. 8 meccsből állt a gála. Jól képzett, ügyes harcosok voltak, akik mindent megetettek a győzelemért, 2-3 kiemelkedően jó versenyző is megmutatta magát. Megfelelőek voltak a párosítások, technikásak voltak a versenyzők. A vezetőbíró megfelelően  végezte a munkáját, korrekt küzdelmek voltak.
Laci játszotta főmeccset. Az ellenfele egy jól képzett, birkózó alapokkal rendelkező versenyző volt..
A küzdelem  egy kis "óvatoskodással" kezdődött, de leginkább a kezüket használták a menet első felében. Mikor földre kerültek Laci egy kimurával próbálkozott, de ellenfele ki tudott jönni belőle, aztán földharc, dulakodás, és földre viteli kísérletek, majd mikor a sarokban voltak Laci kint hagyta a fejét, amit az ellenfele észrevett, és egy guillotine fojtással befejezte a mérkőzést.
 
A gála egy vacsorával fejeződött be, ahol beszélgettünk a meccsekről, majd felvettük a kapcsolatot a többi csapattal, és a bírói karral. Meghívást kaptunk az örményektől, illetve az egyik orosz csapattól egy közös edzőtáborba. Remélhetőleg a közeljövőben találkozunk is velük.
 
 
Laczkó Balázs – www.mmareferee.eu