Kimi menedzserei Abu Dhabiban voltak

image

Még egy tény ad táptalajt a szezon pletykájának, miszerint Raikkonen jövőre visszatér: menedzserei, Steve és David Robertson ott voltak Abu Dhabiban. Fény derült arra is, hogy nem ez az első eset, hogy a Williams csapat kiveti hálóját a finnre.

Intenzív sajtóspekulációk zajlanak a 2007-es világbajnok visszatéréséről. Az is tovább növeli a feltételezés alapját, hogy Kimi Raikkonen menedzserei ott voltak a tegnapi nagydíjon, ami egyébként több ezer kilométerre volt a walesi ralitól, ahol pilótájuk indult. A Turun Sanomat jelentése szerint a menedzserek ráadásul a Williams csapat vendégszeretetét élvezték a hétvégén. A jelek tehát nap mint nap erősödnek, hogy a 32 éves finn pilóta rendkívül motivált, hogy visszatérjen a sportágba, miután 2001 és 2009 között szerepelt már itt, egy bajnoki címet nyerve és 18 győzelmet aratva.

Sir Frank Williams végül a finn MTV3-nak megerősített, hogy tárgyalnak Raikkonennel. Sőt, a csapat társalapítója, Patrick Head azt is elárulta, nem ez az első eset, hogy a Williams meg akarja szerezni magának a finn pilótát, aki versenyzett már a McLarennél és a Ferrarinál is. „Érdeklődtünk Kimi iránt, amikor még a Saubernél versenyzett. Akkori partnerünknek, a BMW-nek javasoltuk, hogy tegyünk neki ajánlatot, de azt hiszem túl sokba került volna” – nyilatkozta Head, aki ezzel azt is elismerte, hogy annak idején anyagi okai voltak annak, hogy nem jött létre az üzlet. Hogy most létre jön-e, az még mindig kérdéses, mindenesetre sikerült régen látott hírverést csinálni az ügy körül.