Hiába van 8 VB címe, Loeb csak kilencedik!

image

Sebastien Loeb eddigi legrosszabb helyezésére, a 9. helyre esett vissza a Castrol EDGE tabelláján, a történelem legjobb autóversenyzői örökös ranglistáján, miután kiállni kényszerült a szezonzáró Wales Rally GB-n, bizarr körülmények között.
 
Loeb két gyorsasági között autózván frontálisan ütközött egy, az út nem megfelelő oldalán közlekedő civil autóval, ami olyan súlyos kárt okozott Citroenjében, hogy nem tudta tovább folytatni a Wales Rally-t, ami három helyezésnyi visszacsúszást is jelentett számára a Castrol örökös ranglistáján.
 
Kiesése ellenére meg tudta szerezni 8. világbajnoki győzelmét, hiszen az egyetlen vetélytárs, aki meggátolhatta volna ebben – Mikko Hirvonen -, szintén kiállt a versenyből sérült hűtője miatt, ami a motor súlyos meghibásodásához vezetett.  Emiatt Hirvonen is hátrébb került a Castrol tabellán, a 13. helyre, Loeb és Ogier mögé.
 
Latvala ekőzben megszerezte 12 hónap utáni első rally győzelmét, ami 5 helynyi előreugrást jelentett számára a Castrol EDGE ranglistáján, így most ő a 15., csak két hellyel lemaradva honfitársától, Hirvonentől.
 
 
A Forma 1 háza tájáról, Lewis Hamilton megközelítette Mark Webber-t a Castrol EDGE tabella második helyéért folyó harcban, miután az Abu Dhabi Nagydíjon győzedelmeskedett.
 
Hamiltonnak, aki a hétvége nagyrészén dominánsan versenyzett, üdvözlendő ösztönzést jelentett, amikor a vezető pozícióban lévő Vettel kiállni kényszerült egy defekt miatt mindjárt a második kanyarban.
 
Emiatt Vettel is pontokat vesztett, bár első helyét már hónapokkal ezelőtt bebiztosította a Castrol EGDE tabelláján.