Ecclestone kész az austini verseny törlésére

image

A Formula-1 vezetője, Bernie Ecclestone elmondta, készen áll az austini Formula-1-es futam törlésére a versenyszervezők között kialakult félreértés miatt.

Ecclestone közölte, hogy az austini verseny kockázatos volt, de a helyzet a héten vált kritikussá, amikor a pálya építését felfüggesztették a verseny promóterei és a pálya tulajdonosai között felmerült félreértés miatt.
 
"Mindent megteszünk, hogy ez a verseny megrendezésre kerüljön" – közölte Ecclestone. Amikor arról kérdezték, hogy a verseny kikerülhet-e a versenynaptárból, így válaszolt: – "Igen, természetesen, száz százalék."
 
Ecclestone elmondta, hogy eredeti szerződése Tavo Hellmund Full Throttle Productions vállalatával – ez a cég rendelkezett a versenyrendezési jogokkal – felbontásra került.
 
A brit üzletember hozzátette, tárgyalásba kezdett a pálya építtetőivel, akik kedden felfüggesztették az építési munkálatokat, miután a tárgyalások nem úgy alakultak, ahogy korábban tervezték.
 
Ecclestone hozzátette még nem kapott a Circuit Of The Americastól fizetési garanciát, három hetet adott arra, hogy megoldódjon a helyzet, máskülönben a Motorsport Világtanács december 7-i ülésén elképzelhető, hogy olyan döntés születik, melynek értelmében a futam kikerül a versenynaptárból.
 
"Megegyeztünk a Full Throttle Productions-szel. Minden aláírt és lepecsételt volt, de olyan dolgok maradtak függőben, mint a dátum, a különböző hitellevelek és dolgok, melyeket meg kellett volna oldani, de soha nem történt meg. Ekkor kerültek a pálya építtetői a képbe, azt mondták, szeretnék megoldani a helyzetet, de problémájuk van Tavóval. Azt mondták, övék a pálya és szeretnének megegyezni velem. Közöltem velük, oldják meg a szerződést Tavóval, azt mondták, megteszik. De csak most sikerült felbontani Tavo szerződését, mivel megszegte azt. Vártunk hat hónapot a jogorvoslására. Pontosan tudta, miért bontottuk fel a szerződést. Elégedett. De a másik csoportnak nem volt szerződése. Mindnyájan hitellevelet kértünk tőlük. A pénzt, melyet fizetni fognak, biztonságban szerettük volna tudni. Ezért kell a hitellevél, normál esetben a banktól. Ha nem rendelkeznek pénzzel nehéz hitellevelet kapni, szerződést pedig így nem lehet kötni."
 
A félreértés miatt elképzelhető, hogy további egy évvel csúszik az Egyesült Államok visszatérése a sportba, már megegyezés született arról, hogy 2013-tól New Jersey láthatja vendégül a sportágat.