Labdarúgó NB I – Bravúros győzelmet aratott Diósgyőrben az FTC

image

A Ferencváros bravúros, 3-2-es győzelmet aratott vasárnap a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga idei utolsó, 17. fordulójának zárómérkőzésén.

Eredmény:
Diósgyőri VTK-Ferencváros 2-3 (2-1)
———————————–
Miskolc, 11 000 néző, V: Solymosi
gólszerzők: Seydi (17.), Luque (39.), illetve Somalia (24., 58.), Pölöskey (52.)
kiállítva: Abdi (85.)
sárga lap: Seydi (18.), Vadász (43.), Abdouraman (83.), illetve Jovanovic (49.), Pölöskey (54.), Abdi (67., 85.)

DVTK:
—–
Rados – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér – Abdouraman – Arze (Halgas 86.), Lippai (Takács P. 73.), Luque (Bacsa 66.) – Tisza, Seydi

Ferencváros:
————
Jova – Jovanovic (Csizmadia 88.), Balog Z., Otten, Klein – Hakola (Rósa D. 92.), Józsi, Junior – Somalia, Pölöskey (Lisztes 90.), Abdi

Példátlan biztonsági intézkedések mellett kezdődött meg a találkozó. A szurkolók egy órával a kezdés előtt már zsúfolásig megtöltötték a lelátókat. A hazaiak heves rohamokkal kezdtek és egy szöglet után elért fejesgóllal megérdemelt vezetésre tettek szert. A Ferencváros nem adta fel, de egyenlítő gólját óriási kapushibának köszönhette, ugyanis Rados saját kapuja előtt odapasszolta a labdát Somaliának. A félidő hajrájában a hazaiak Luque bombagóljával másodszor is megszerezték a jól megszolgált vezetést.
A szünet után a diósgyőri védelem egyik hibát a másik után követte el és ezeket kíméletlenül kihasználta a Ferencváros. A vendégek meglepően jó teljesítménnyel rukkoltak elő és a kétszeri hátrányban sem roppantak össze. A DVTK idegesen és kapkodva futballozott, ezúttal lényegesen elmaradt korábbi hazai teljesítményeitől, így Détári Lajos együttese megérdemelten nyerte meg a nagyobb rendbontás nélkül lezajlott találkozót.