Barrichello: Nem érdekelnek a pletykák

image

Rubens Barrichello elmondta, nem aggasztja az, hogy a pletykák szerint elveszítheti Formula-1-es ülését, egyre több hír szól arról, hogy a brazil pilótát Kimi Räikkönen helyettesíti jövőre a Williamsnél.

Köztudott, hogy Räikkönen a Williams gyárában járt az Olasz Nagydíj előtt és a csapattal beszélt, ebből többen arra következtetnek a korábbi világbajnok 2012-ben visszatér a sportba.
 
Ugyan a hírek szerint a Williams szponzorokkal rendelkező pilótát keresnek Pastor Maldonado mellé 2012-re, ám Räikkönen szerződtetésével pénzügyileg vonzóvá válhat a csapat.
 
A Williams eddig nem kívánt nyilatkozni a Räikkönennel kapcsolatos helyzetről, csak annyit közöltek, a finn pilóta privát látogatást tett a gyárban, nem részletezett okok miatt.
 
Barrichello szeretne 2012-ben a csapatnál maradni és elmondta, nem érdekli az a tény, hogy Räikkönent összehozták a Williamsszel.
 
"Ez az időszak a pletykáké és nincs semmi alapja. Twitter oldalamon mindenki erről kérdez. Bármit mondanak rólam, nem igaz, így nem bízom semmilyen információban, amit más pilótákról írnak. Akárhányszor családommal találkozom, őrültségeket kérdeznek tőlem, amit a sajtóban olvasnak. De szeretnék versenyezni a jövő évben. Ez a célom. Sokkal jobban felkészültnek érzem magam, mint máskor. A Williams sajnos nem tudott még jó autót adni nekem és az előrelépés azt jelent, együtt jobb autót készíthetünk a jövő évre. Sok változás lesz és kevesebb pilóta oldalról, a lehetőséget ki kell használni. Erre jó példa a Ferrari – jobban tudnak dolgozni, ha jó pilótákkal folytatják. Fantasztikus 19 évem volt a Formula-1-ben és szeretném a huszadikat is teljesíteni. Ha minden jól alakul, akkor jubilálok."
 
Maldonado helye a Williamsnél jövőre majdnem biztos, köszönhetően a venezuelai PDVSA olajvállalatnak. A hírek szerint a jövő évi szerződésben a PDVSA logója – méretétől függően – 21-29.4 millió font összegért jelenik meg az autón.