
A történet: 2008-ban Kilian Jornet megdöbbentette az ukltrafutó világot, amikor 20 évesenmegnyerte a világ egyik legnehezebb versenyét a 186 km hosszú UTMB-t (Ultra Trail du Mont Blanc). Azóta Kilian további két alkalommal győzött a versenyen.
Abban az évben rekordot futott a 4175 m magas „Grand Teton„-ra 2 óra 54 perccel, majd egy héttelkésöbb megnyerte a Colorado’s Pikes Peak Marathon-t, amelyben 2346 m szintet kellett leküzdeni. Jornet napi 6 órát fut terepen, főleg meredek, hegyes útvonalakon. A nyári melegben a hidratálást és energiafeltöltést a hűtött PARADICSOM, PAPRIKA, UBORKA gazpachoval oldja meg.
„Ez egy energia bomba, ami frissít és hűsít is” – mondja Jornet.
Miért működik?
A paradicsom, paprika, uborka és a hagyma természetes
A paradicsom, paprika, uborka és a hagyma mind természetes szénhidrát-források, a kálium – elektrolit háztartás egyik kulcsa – segíti a szervezet vizháztartását. A fokhagyma ráadásul antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek a izom regenerációban.
Titkos összetevő
Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a likopin, amelyben gazdag a paradicsom, jelentősen csökkenti a mérgező vegyi anyagoknak a mennyiségét a szervezetben, amelyek az intenzív edzés során szabadulnak fel.
TOMATO, PEPPER, AND CUCUMBER GAZPACHO
1. Egy nagy tálban keverjünk össze egy kockára vágott érett paradicsomot, 2 1/4 csésze paradicsomlevet, egy kockára vágott kaliforniai paprikát, egy kockára vágott uborkát, egy fél fehér hagymát (aprítva), egy evőkanál extra szűz olívaolajat, két evőkanál sherry ecetet, egy teáskanál sót és két evőkanál fokhagymát.
2. Turmixoljuk össze.
3. Hűtőszekrényben pihentessük négy órát, hogy az ízek összeérjenek.
Adag: 8
Kalória / adag: 337 KCal
Egy videó összeállítás Kilian Jornet munkásságáról
{xtypo_feed} Forrás: OUTSIDE ONLINE | Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjai {/xtypo_feed}