Ausztriában tesztelte a kezét

image

Körmendi Petra lassan kezd felépülni a kézsérüléséből, úgyhogy az ausztriai Astenben már tesztelte is magát egy nemzetközi versenyen.

„A sérülés nyoma még látszik, s ez valószínűleg még jó darabig így is lesz, de azt leszámítva, hogy nem tudom kitolni magam és egy kézzel leereszkedni, wakeboardozásra teljesen alkalmas. Ezért döntöttem úgy, hogy elindulok az osztrák viadalon” – mondta Körmendi Petra, aki kénytelen volt a felnőttek mezőnyében megméretni magát, mert rajta kívül nem volt több junior korú lány.

Így azután a legfiatalabb versenyző is 8 évvel volt idősebb nála, ami természetesen a tapasztalatokban is megmutatkozott. A Felix Promotion által képviselt wakeboardos életében először versenyzett olyan mezőnyben, aminél sokkal jobb nemigen van – ez egyrészt motivációt jelentett számára, másrészt elég nagy lelki nyomást.

„Nem mondom, hogy megijedtem, de teljesen más érzés ilyen versenyzők között indulni, mint a saját kategóriámban. A kvalifikációban mindkét körömben elestem – ilyen nagyon régen nem történt meg velem, talán mégis kissé túlizgultam a dolgot. Hárman jutottak egyből a döntőbe, s ketten mentünk az úgynevezett utolsó esély futamon. Ott a saját tudásomhoz képest nagyon jó kört raktam össze, de ez nem volt elég ahhoz, hogy bejussak a döntőbe. Mindent egybevetve elégedett vagyok, azt kellett látnom, hogy az elem-trükkjeim azon a szinten van, mint az övék, de a víztrükköket fejlesztenem kell” – mondta PeBi becenévre hallgató Körmendi.