Egy egyszerű, otthon is könnyen elkészíthető fagylalt recept:
Hozzávalók:
- 30 dkg meggy
- 4 dl joghurt
- 2 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 kávéskanál reszelt citromhéj
- csipetnyi só
Elkészítés: A meggyet mossuk meg és magozzuk ki. Turmixgépben pépesítsük, majd apránként adjuk hozzá 4dl joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a csipetnyi sót. A tejszínből verjünk nagyon kemény habot. Keverjük újra össze, majd forgassuk bele a tejszínhabot. Díszítésként belekeverhetünk kimagvazott meggyeket, vagy cseresznyét. Töltsük poharakba és tegyük hűtõszekrénybe 1 órára.
Érdekesség: A skandinávok fejenként évi 17, az amerikaiak pedig közel 30 kilót fogyasztanak a hűs édességből. Mi csak alig 4 kilót évente, így van még pótolnivalónk.