Bármilyen idő is van, szervezetünk kívánja a leveseket. Melegben inkább a hideget. Érdemes kihasználni a piacon lévő zöldségeket, gyümölcsöket, mert télen sokkal kevesebb lehetőségünk lesz rá.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 1 nagyobb érett sárgadinnye
- 5 dl tej
- 2 dl habtejszín
- méz
- fahéj
A sárgadinnyét félbevágjuk, kivesszük a magos belsejét, majd kanállal kivágjuk a húsát. Beletesszük egy turmixba, és simára pépesítjük. Hozzáadjuk a tejet, a habtejszínt és az ízlés szerinti mézet, fahéjat. Berakjuk a hűtőbe, hidegen tálaljuk.
Tipp! Díszíthetjük mentával, pirított mandulával, vagy dinnyehússal is.
Jó tudni! Alapvetően ebben a verzióban édes a leves. Viszont köztudott, hogy a sárgadinnye nagyon finom a sonkával, ezért ha elhagyjuk a mézet, és csak a dinnye édessége marad meg, akkor kockázott, vagy csíkokra vágott sonkával is tálalhatjuk.
Tápérték (100 g)
Sárgadinnye |
Habtejszín |
Tej 1,5 %-os |
|
Energia |
34 kcal |
288 kcal |
44 kcal |
Fehérje |
0,8 g |
2,0 g |
3,0 g |
Zsír |
0,1 g |
30 g |
1,5 g |
Szénhidrát |
8,1 g |
3,1 g |
4,7 g |