Sárgadinnyeleves – Egészségséfünk receptje

Bármilyen idő is van, szervezetünk kívánja a leveseket. Melegben inkább a hideget. Érdemes kihasználni a piacon lévő zöldségeket, gyümölcsöket, mert télen sokkal kevesebb lehetőségünk lesz rá.

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb érett sárgadinnye
  • 5 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • méz
  • fahéj

A sárgadinnyét félbevágjuk, kivesszük a magos belsejét, majd kanállal kivágjuk a húsát. Beletesszük egy turmixba, és simára pépesítjük. Hozzáadjuk a tejet, a habtejszínt és az ízlés szerinti mézet, fahéjat. Berakjuk a hűtőbe, hidegen tálaljuk.

Sárgadinnyeleves - Egészségséfünk receptje

Tipp! Díszíthetjük mentával, pirított mandulával, vagy dinnyehússal is.

Jó tudni! Alapvetően ebben a verzióban édes a leves. Viszont köztudott, hogy a sárgadinnye nagyon finom a sonkával, ezért ha elhagyjuk a mézet, és csak a dinnye édessége marad meg, akkor kockázott, vagy csíkokra vágott sonkával is tálalhatjuk.

Tápérték (100 g)

Sárgadinnye

Habtejszín

Tej 1,5 %-os

Energia

34 kcal

288 kcal

44 kcal

Fehérje

0,8 g

2,0 g

3,0 g

Zsír

0,1 g

30 g

1,5 g

Szénhidrát

8,1 g

3,1 g

4,7 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS