Az őszibarack az egyik kedvenc gyümölcsöm nyáron. Felhasználási lehetősége végtelen, a levestől a mártáson át a desszertig. Nyárra inkább olyan desszertet javasolnék, amit nem kell főzni vagy sütni, könnyű, hűsítő.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 2-3 db őszibarack
- 2 kis doboz natúr krémjoghurt
- méz ízlés szerint
- ½ kávéskanál fahéj
- vanília
Az őszibarackot mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk kockákra. A joghurtot keverjük ki a mézzel, a fahéjjal és a vaníliával. Vagy keverjük bele a barackot és úgy töltsük poharakba, vagy rétegezzük, a barackot és a joghurtot. Hűtőbe tároljuk tálalásig.
Tipp! Használhatunk ízesített joghurtot is. Ha szeretnénk, akkor kekszet is tehetünk a pohár aljába.
Jó tudni! Diétázók, cukorbetegek méz helyett használjanak ízlés szerint nyírfacukrot.
Még több fincsi desszert Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Őszibarack |
Natúr joghurt |
Méz |
|
Energia |
39 kcal |
59 kcal |
304 kcal |
Fehérje |
0,9 g |
3,1 g |
0,3 g |
Zsír |
0,2 g |
3,1 g |
0 g |
Szénhidrát |
9,5 g |
3,9 g |
82,4 g |