Őszibarack joghurtkrémmel – Egészségséf

Az őszibarack az egyik kedvenc gyümölcsöm nyáron. Felhasználási lehetősége végtelen, a levestől a mártáson át a desszertig. Nyárra inkább olyan desszertet javasolnék, amit nem kell főzni vagy sütni, könnyű, hűsítő.

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 2-3 db őszibarack
  • 2 kis doboz natúr krémjoghurt
  • méz ízlés szerint
  • ½ kávéskanál fahéj
  • vanília

Őszibarack joghurtkrémmel - Egészségséf

Az őszibarackot mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk kockákra. A joghurtot keverjük ki a mézzel, a fahéjjal és a vaníliával. Vagy keverjük bele a barackot és úgy töltsük poharakba, vagy rétegezzük, a barackot és a joghurtot. Hűtőbe tároljuk tálalásig.

Tipp! Használhatunk ízesített joghurtot is. Ha szeretnénk, akkor kekszet is tehetünk a pohár aljába.

Jó tudni! Diétázók, cukorbetegek méz helyett használjanak ízlés szerint nyírfacukrot.

Még több fincsi desszert Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Őszibarack

Natúr joghurt

Méz

Energia

39 kcal

59 kcal

304 kcal

Fehérje

0,9 g

3,1 g

0,3 g

Zsír

0,2 g

3,1 g

0 g

Szénhidrát

9,5 g

3,9 g

82,4 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS