TD|BRAIN: Gengszterek és bokszolók hagyatéka a kelet-londoni Reptonban

repton.jpg

Az angol ökölvívás edzői és bunyósai mindenkoron legendásak voltak nyers és büszke stílusukról ringen kívül és belül, a londoni Repton pedig az egyik leghíresebb boksz-fészek a szigetországban. Több legenda kering a klubról, jöjjön pár percben összefoglalt élmény Anglia egyik patinás edzőterméből. 

Mit jelent az, hogy riporter? – morog az öregember – az valami kutyaféle? Szeretne a német juhászommal találkozni? Aranyos kiskutyáik születnének…

Figyelmeztették Charlie Gilmour újságírót, hogy a Repton legendás edzője, a hetvenéves Tony Burns nem tartozik éppen az elsőre megnyerő stílusú fickók közé. Bármit is mond, csak nevetni kell rajta és tudni, hogy nem személyeskedésként mondja, rá kell hagyni az öregre. Az ökölvívók többsége kissé mogorva és durva lesz idős korára errefelé, lehetséges, hogy ebben közre játszik az, hogy számtalanszor szétütötték a fejüket pályafutásuk során, de Tony Burns egykedvű tekintete mögött, az agyának tekervényei között ott lapul az ökölvívás sava-borsát átélt élettapasztalat és egyben a siket receptje. Miért is?

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikkhez kattintson ide!