Ez egy különleges saláta, ami nem biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Aki szereti az érdekes ízkeverékeket, az viszont semmiképpen se hagyja ki.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- ½ kg brokkoli
- 6-8 szem sárgabarack
- 1 csomag búzacsíra
- parmezán forgács
- fenyőmag
- tökmagolaj
A brokkolit szedjük rózsáira és főzzük meg. Hagyjuk kihűlni, közben a fenyőmagot zsiradék nélkül pirítsuk meg. A barackot mossuk meg, ha nem szeretjük, hogy rajta van a héja, tisztítsuk meg. Ha kihűlt a brokkoli, tegyük egy tálba, szórjuk rá a búzacsírát, a fenyőmagot, a sárgabarackot és a parmezánt. Locsoljuk meg tökmagolajjal.
Tipp! Parmezán helyett fetát vagy kéksajtot is használhatunk, illetve bármilyen pirított hóst is adhatunk hozzá. Nem fogunk csalódni.
Jó tudni! Búzacsíra szinte már minden nagyobb közértben kapható, ha van bio változat, használjuk azt.
Még több különleges recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Brokkoli |
Parmezán |
Sárgabarack |
Tökmagolaj |
|
Energia |
34 kcal |
392 kcal |
48 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
2,8 g |
35,8 g |
1,4 g |
0 g |
Zsír |
0,3 g |
25,8 g |
0,3 g |
100 g |
Szénhidrát |
6,6 g |
3,2 g |
11,1 g |
0 g |