A Williams ésszel akarja legyőzni a Mercedest

F1

2015. augusztus 12. szerda, 11:17

Létszámban és költségvetésben nem érhetnek a címvédők nyomába, de Pat Symonds szerint ez koránt sem jelenti azt, hogy a Williams képtelen lenne befogni az éllovasokat.

A grove-iak technikai igazgatója arra alapozza ezen meglátását, hogy a csapat idén bizonyította, igenis képes megtartani egyenletesen erős teljesítményét, és építeni a korábbi tapasztalatokra.  

„Érdekes, hogy sokan azt hitték a szezon elején, hogy a Williamsnek nem lesz olyan jó éve, mint azt előzetesen gondolták rólunk. Szerintem ez jól megmutatja, hogy mennyire megnőttek az elvárások a csapattal szemben” – mutatott rá Symonds az Autosportnak nyilatkozva. „Erre pedig büszke vagyok, hiszen ismét harmadik helyen állunk a bajnokságban, és sokkal stabilabb pozícióban, mint tavaly.”

„Ha a tavalyi formánk csak egyszeri eset lett volna, és idénre ismét eltűnünk, azzal nem tudtuk volna beteljesíteni azt, amire törekszünk. Ezért volt fontos, hogy 2015-ben a versenypályán és az üzleti oldalon is megerősítettük a helyünket.”

Dppi_00115011_567

A Williams idén 30 ponttal többet gyűjtött, mint a tavalyi szezonban ugyaneddig a pontig, miközben a Red Bullt átugrották, a Ferrari mögött viszont lemaradtak a fegyverkezési versenyben. Idén is a konstruktőri harmadik hely tűnik reálisnak számukra, de Symonds szerint ez nem kell, hogy mindig így legyen, és annak ellenére is befoghatónak tartják a Mercedest, hogy a címvédők jóval nagyobb erőforrásokkal rendelkeznek hozzájuk képest.

„Könnyű annyival elintézni, hogy ők két és félszer többet költenek, mint mi, és ez el is dönti az egészet, de ez több okból sem igaz. Nem hiszem, hogy olyan nagy összegekre van szükség a győzelemhez” – érvelt. „Ha egy kisebb, szűkösebb körülmények között működő csapat valamivel okosabban gondolkodik, ők is elérhetik a győzelmet. Remélem, hogy a következő évek során fokozatosan építkezhetünk tovább, hiszen ha erre képesek leszünk, az végül eljuttat majd minket a győzelemhez.”

Forrás: www.formula.hu – RSS