Gazpacho – Egészségséfünk receptje

Itt a paradicsom szezon. Ilyenkor a paradicsomnak sokkal teltebb, finomabb íze van, mint más évszakban. Én kifejezetten a magyar, fürtös paradicsomot szeretem, mely normál méretben, és koktélparadicsomként is kapható. Próbáljunk ki olyan ételeket is belőle, amit esetleg eddig nem tettünk.

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg fürtös paradicsom
  • 3 piros kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • ½ fej vöröshagyma aprítva
  • 1 csomag újhagyma

Gazpacho - Egészségséfünk receptje

A paradicsomokat hámozzuk meg. A paradicsomot, uborkát kaliforniai paprikát, vöröshagymát pépesítsük turmix segítség. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, olajat, balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük hűtőbe, ha lehet 1 éjszakára, de legalább 2-3 órára. Tálaláskor aprítsuk a tetejére az újhagymát.

Tipp! Parmezánnal vagy mozzarellával is díszíthetjük.

Jó tudni! A piros zöldségek, gyümölcsök, így a paradicsom is rengeteg antioxidánst tartalmaz, így nyári időszakban, amikor több nap éri bőrünket, kifejezetten előnyös a fogyasztása.

Még több izgalmas recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Paradicsom

Paprika

Fokhagyma

Olíva olaj

Energia

18 kcal

27 kcal

149 kcal

902 kcal

Fehérje

0,8 g

1 g

6,3 g

0 g

Zsír

0,2 g

0,2 g

0,5 g

100 g

Szénhidrát

3,8 g

6,3 g

33 g

0 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS