A Ferrari nem értékeli túl a győzelmét

F1

2015. augusztus 18. kedd, 16:02

Szerző: Berta Kitti; Fotó: Ferrari

A Ferrari történelmének újabb mérföldkövéhez érkezik Belgiumban: az olaszok 900. F1-es nagydíjukra készülnek, ahol örömmel megismételnék a nyári szünet előtti Magyar Nagydíjon elért eredményüket.

Bizakodásra adhat okot a csapat számára, hogy a jelenlegi mezőny tagjai közül Kimi Räikkönen nevéhez fűződik a legtöbb győzelem a spái versenypályán, a 2007-es világbajnok ugyanis négy alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára.

„Imádok versenyezni itt, általában nagyon izgalmasak a versenyek, sok az előzés, de valójában sok múlik az időjáráson és az aktuális gumikeverékeken is” – értékelte röviden a helyszínt a finn.

 Kimi Räikkönen

A Ferrari kommunikációs vezetője, Alberto Antonini elmondta, Vettel magyarországi győzelme nagyon fellelkesítette az egész csapatot, azonban tudják, továbbra is azért kell küzdeniük, hogy legyőzzék a Mercedest.

„Az a tény, hogy nyertünk a Hungaroringen, nem változtat a hozzáállásunkon. Nem gondoltuk azt, hogy egy krízisen mentünk keresztül a silverstone-i hétvégét követően, és most sem vagyunk abban a hitben, hogy zseniálisak vagyunk. Két lábbal járunk a földön, mert nagyon erősek az ellenfeleink, de mindent meg fogunk tenni – ahogy mindig.”

 

Forrás: www.formula.hu – RSS