Most rengeteg friss zöldségnek van szezonja, tele vannak a piacok gyönyörű, színes áruval. Érdemes kimenni csak nézelődni is (én még nem tudtam üres kosárral hazamenni), hogy ötletet szerezzünk egy-egy ebédhez, befőzéshez. Egy kis kreativitással, merészséggel új ízeket próbálhatunk ki.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 3-4 saláta cukkini (méretétől függ)
- 1 csomag kapor
- 1 fej vöröshagyma aprítva
- 1 evőkanál vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1,5 liter húsleves alap lé
A cukkíniket mossuk meg, vágjuk le a végeit, és kockázzuk fel. Kb. mint, ha burgonyaleveshez vágnánk a burgonyát. A vajat olvasszuk meg, dinszteljük meg rajta a hagymát. Tegyük rá a kockázott cukkínit, jól forgassuk meg benne. 2 perc múlva adjuk hozzá a megmosott, aprított kaprot, öntsük fel az alap lével, fedjük le és közepes lángon főzzük addig, amíg majdnem puha nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, illetve ha az alap létől nem elég sós, akkor sózzuk. Forraljuk össze, és már készen is van.
Tipp! Ha valaki csak a kapor ízét szereti, de a látványt nem, ahogy aprítva úszik a levesben, akkor kötözzük össze, és úgy főzzük bele. Mielőtt hozzáadnánk a tejszínt, vegyük ki a kaporcsomót.
Jó tudni! A saláta cukkíni nagyon zsenge, ezért sem kibelezni nem kell, sem a héját levágni.
Még több egyedi recepr Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Cukkíni |
Főzőtejszín 10 % |
Vaj |
|
Energia |
16 kcal |
120 kcal |
746 kcal |
Fehérje |
1,2 g |
3,2 g |
0,4 g |
Zsír |
0,1 g |
10 g |
80 g |
Szénhidrát |
3,3 g |
4,3 g |
0,5 g |