Kapros cukkinileves – Egészségséf

Most rengeteg friss zöldségnek van szezonja, tele vannak a piacok gyönyörű, színes áruval. Érdemes kimenni csak nézelődni is (én még nem tudtam üres kosárral hazamenni), hogy ötletet szerezzünk egy-egy ebédhez, befőzéshez. Egy kis kreativitással, merészséggel új ízeket próbálhatunk ki.

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 3-4 saláta cukkini (méretétől függ)
  • 1 csomag kapor
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 liter húsleves alap lé

Kapros cukkinileves - Egészségséf

A cukkíniket mossuk meg, vágjuk le a végeit, és kockázzuk fel. Kb. mint, ha burgonyaleveshez vágnánk a burgonyát. A vajat olvasszuk meg, dinszteljük meg rajta a hagymát. Tegyük rá a kockázott cukkínit, jól forgassuk meg benne. 2 perc múlva adjuk hozzá a megmosott, aprított kaprot, öntsük fel az alap lével, fedjük le és közepes lángon főzzük addig, amíg majdnem puha nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, illetve ha az alap létől nem elég sós, akkor sózzuk. Forraljuk össze, és már készen is van.

Tipp! Ha valaki csak a kapor ízét szereti, de a látványt nem, ahogy aprítva úszik a levesben, akkor kötözzük össze, és úgy főzzük bele. Mielőtt hozzáadnánk a tejszínt, vegyük ki a kaporcsomót.

Jó tudni! A saláta cukkíni nagyon zsenge, ezért sem kibelezni nem kell, sem a héját levágni.

Még több egyedi recepr Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Cukkíni

Főzőtejszín 10 %

Vaj

Energia

16 kcal

120 kcal

746 kcal

Fehérje

1,2 g

3,2 g

0,4 g

Zsír

0,1 g

10 g

80 g

Szénhidrát

3,3 g

4,3 g

0,5 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS