Kovászos uborka krémleves – Egészségséf

Ezekben a meleg napokban van még rá lehetőségünk, hogy készítsünk kovászos uborkát. Ha pedig az már megvan, adja magát, hogy az egyik ebéd egy krémleves legyen belőle.

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 8 db kovászos uborka
  • 2 dl uborkalé
  • 2 dl joghurt
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 csokor kapor
  • szezámmag

Kovászos uborka krémleves - Egészségséf

A kovászos uborkákból 6 darabot a turmixba aprítok, hozzáadom az uborkalevet és az aprított kaprot és pépesítem. Átöntöm egy másik edénybe, és jól elkeverem a joghurttal és a tejszínnel. Gyakorlatilag ezzel maga a leves készen is van. A maradék 2 uborkát apró kockákra vágjuk, és a levesbe keverjük. Egy tapadásmentes edényben megpirítjuk a szezámmagokat és tálaláskor ezzel díszítjük. Hidegen kell tálalni.

Tipp! Díszítésnek használhatunk pirított mandulát, kenyérkockát is. Aki szereti a fokhagymát azzal is ízesítheti.

Jó tudni! Ez egy kalóriaszegény leves, hiszen sem az uborka, sem a joghurt, sem a 10 %-os főzőtejszín nem tartalmaz túl sok kalóriát.

Még több ízes recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Uborka

Főzőtejszín 10 %

Natúr joghurt

Energia

11 kcal

120 kcal

57 kcal

Fehérje

0,3 g

3,2 g

3 g

Zsír

0,1 g

10 g

3 g

Szénhidrát

2,2 g

4,3 g

4,7 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS