Hivatalos: A Williams is ismertette 2016-os versenyzőfelállását

Valtteri Bottas és Felipe Massa (Fotó: xpbimages.com)

Valtteri Bottas és Felipe Massa (Fotó: xpbimages.com)

A brit istálló mindezt egy Twitteren közzétett videó formájában adta hírül – a bejelentést pedig két versenyzőjére bízta. „Helló, srácok, itt vagyok Valtterivel, és van számotokra egy nagyon jó bejelentenivalónk. De ezt Valtterire hagyom” – vezette fel Massa bejelentésüket. Majd a finn átvette a szót: „Felipe és én is maradunk a csapatnál a következő szezonban. Jó érzés, hogy megerősíthetjük ezt, mindketten nagyon örülünk, és keményen dolgozunk majd a jó eredményekért – talán még jobbakért, mint idén.”

 

A csapat által kiadott közleményben az alapító Frank Williams a mezőny egyik legjobb párosának nevezte versenyzőfelállásukat, s kiemelte, a hosszabbítás kiváló alapot ad nekik arra, hogy 2016-ban még feljebb kapaszkodjanak. „Felipe rendkívüli tapasztalata és tempója egészen ritka kombináció a Forma–1-ben. Olyan közegbe került, amely igazán értékeli őt, és amellyel hosszabb távon is tervezhet. Örülünk, hogy ennyire fontos tagjává vált a Williams családnak” – mondta a brazilról. „Valtteri állandó ponttá vált a Williamsnél, és izgatottan várjuk, hogy hozza azt a teljesítményt, amely bajnoki esélyessé teszi őt, hiszen azon dolgozunk, hogy a Williams újra visszajusson a csúcsra.”

A 34 esztendős Massa Monzában 222. Forma–1-es futamára készül, 2002 óta íródó pályafutása során a Williams a harmadik csapata a Sauber és a Ferrari után. 2014-ben igazolt Grove-ba, ahol 2016-ban már harmadik idényét kezdi meg. A 11-szeres futamgyőztes eddigi 30 williamses versenye során összesen négyszer állhatott dobogóra – legjobb eredményét a tavaly Abu-Dzabiban megszerzett 2. helye jelenti. Idén eddig csak Ausztriában pezsgőzhetett (3. hely).

„A mostani a második évem itt, és nagyon örülök, hogy maradhatok, hiszen remekül együtt tudunk működni a csapattal. Nagyon tisztelnek engem és az elért eredményeimet is, és jó érzés, hogy részese vagyok a csapat életében 2013 után bekövetkezett fordulatnak. Már alig várom, hogy még többet kihozzak magamból és az istállóból. Köszönettel tartozom Franknek és Claire-nek (Williams, helyettes csapatfőnök) és az egész csapatnak, hogy támogatnak és hisznek bennem, aminek hála már remek kapcsolatot alakítottunk ki” – fogalmazott 2008 ezüstérmese.

A 26 esztendős Bottas 2012 óta tartozik a Williams kötelékébe. Az istálló saját nevelésének számít, hiszen első, felkészítésére szánt évében a csapat tesztversenyzője volt, és több szabadedzésen is lehetőséget kapott, hogy aztán 2013-ban állandó versenyzővé léptessék elő. Pechére a csapat történetének egyik leggyengébb szezonjában mutatkozott be, ám a 2014-es szabályváltozásoknak hála 2014 óta lehetősége van megcsillogtatni tehetségét. Ezt már több ízben meg is tette: immáron hét dobogós helyezést tudhat magáénak – jóllehet futamgyőzelme még nincs, így a 2014-es silverstone-i és hockenheimi második helye jelenti számára a csúcsot. Miután már a nagycsapatok (Ferrari) radarjára is fölkerült, s a bejelentésben egyéves hosszabbításról esett szó, nagy kérdés, a Williams hosszabb távon képes lesz-e magához láncolni őt.

„A negyedik F1-es szezonomban is a csapatnál maradok. Erősebbé váltunk, és már nagyon várom a jövő évet, mert hiszem, hogy ennél is jobb eredményeket érhetünk el. Bár már 2016-ot is izgatottan várom, azért még az idei évre összpontosítok. Köszönettel tartozom Franknek és a többieknek, hogy bíznak bennem” – fogalmazott Bottas.

 

Forrás: www.telesport.hu – RSS