Kassai Viktor a norvég-horvát Eb-selejtezőn

A továbbjutás szempontjából rendkívül fontos párharcnak ígérkezett a Norvégia–Horvátország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés szeptember 6-án.

Bár a H jelű csoportot a horvátok vezették jobb gólkülönbséggel az olaszok előtt, a harmadik helyezett norvégok számára korántsem voltak oszlóban a remények. Épp ezért kellett kitenniük magukért Oslóban, ahol a 2007 óta bevált helyszínen, a 25 ezer fős befogadására alkalmas Ullevaal Stadionban fogadták Niko Kovac tanítványait.

Bár a norvég főváros a történelem során többször esett áldozatul a tűzvésznek, a mostani tűztől nem kellett tartaniuk: Per-Mathias Hogmo kiválasztottjait fűtötte a bizonyítási vágy, ezer lángon égnek, szerettek volna hazai környezetben bizonyítani. Csütörtökön a skandinávok Vegard Forren találatával nyertek 1-0-ra Bulgáriában, aznap a horvátok fölényüket nem tudták gólra váltani, és 0-0-ra végeztek a Robert Prosinecki által irányított azerbajdzsániak vendégeként.

Norvégia azon válogatottak egyike, amelyik még soha nem kapott ki Brazíliától. Egyszer, 2000-ben jutottak ki a kontinensviadalra, miként a horvátok, akiknek 1996-ban sikerült kvalifikálniuk magukat az Eb-re. Déli szomszédaink csúcseredménye az 1996-os világbajnoki bronzérem, amikor Davor Suker gólkirály lett.

A Luka Modric, Ivan Rakitic és Mario Mandzukic nevével fémjelzett horvát válogatott oslói fellépését szeptember 6-án Kassai Viktor vezette, asszisztensként Ring György és Tóth Vencel segítették, az alapvonali játékvezetők Bognár Tamás és Farkas Ádám voltak, míg a kispadok között tartalék-játékvezetőként dr. Varga Zsolt igyekezett helytállni. A 3-3- sárga lapot hozott találkozón Berget góljával az 51. percben szereztek vezetést a norvégok, majd a 69. percben Corluka öngóljával növelték az előnyüket. A két válogatott helyet cserélt egymással a tabellán.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS