Fahéjas szilvakrémleves – Egészségséfünk receptje

A szilva legjobb kiegészítője szerintem a fahéj. Szinte minden gyümölcsből készíthető gyümölcsleves, ezekből pedig krémleves. Mindenki másképpen készíti ezeket, így én is, lássunk egy példát.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Hozzávalók:

  • 1 kg szilva
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 1 ½ liter víz
  • őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • tej

Fahéjas szilvakrémleves - Egészségséfünk receptje

A szilvákat megmossuk, félbe vágjuk. A cukorból, vízből, citromhéjból főzünk egy szirupot, amikor forr, beletesszük a szilvát, fahéjat és fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Utána botturmix segítségével pépesítjük. Hozzákeverjük a tejszínt. Ha túl sűrű, akkor tejjel hígíthatjuk. Tálaláskor tejszínhabot nyomhatunk a tetejére, de friss szilvával, vagy pirított mandulával is díszíthetjük.

Tipp! Kicsit több vízzel készítve pudingporral is sűríthetjük, attól még krémesebb lesz. Hidegen és melegen is nagyon jó.

Jó tudni! Cukor helyett használhatunk nyírfacukrot, tejszínből is lehet főzőtejszínt, aminek alacsonyabb a zsírtartalma.

Még több ízletes recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Szilva

Főzőtejszín 10 %

Tej

Cukor

Energia

46 kcal

120 kcal

44 kcal

390 kcal

Fejérje

0,7 g

3,2 g

3,0 g

0 g

Zsír

0,2 g

10 g

1,5 g

0 g

Szénhidrát

11,4 g

4,3 g

4,7 g

99,9 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS