Most rengeteg friss zöldség kapható. Ilyenkor egy héten többször is készítek salátát, amit már a fiúk is egészen jól megszoktak itthon. Nem kell félnünk, hogy megunja a család, mert számtalan összeállítást, megannyi öntettel variálhatunk. Én mindig adok hozzá valamilyen húst, halat is, így komplett ebédünk lesz.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- ¼ fej fehér káposzta
- ¼ fej vörös káposzta
- 1 fej lila hagyma
- 2-3 sárgarépa
- jégsaláta
- 1 doboz joghurt
- 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
- 5-6 levél bazsalikom aprítva
- só, bors
A káposztákat, hagymát, sárgarépát vékony csíkokra vágjuk (ha van szeletelőnk, használjuk azt), és hozzákeverjük a szintén csíkokra vágott jégsalátához. A joghurthoz hozzákeverjük a fokhagymát, az aprított bazsalikomot, sót, borsot. Ez lesz az öntet. tálalás előtt öntsük rá az öntetet, és keverjük össze.
Tipp! A zöldségeket ne sózzuk be, mert összeesik, nem lesz ropogós.
Jó tudni! A káposztának nagyon magas a C-vitamin tartalma. Ezt a salátát egész télen készíthetjük, így segítve a természetes vitaminpótlást.
Még több egészséges recept ITT!
Tápérték (100 g)
Fejes káposzta |
Sárgarépa |
Jégsaláta |
Joghurt |
|
Energia |
25 kcal |
41 kcal |
10 kcal |
57 kcal |
Fehérje |
1,3 g |
0,9 g |
0,6 g |
3 g |
Zsír |
0,1 g |
0,2 g |
0,1 g |
3 g |
Szénhidrát |
5,8 g |
9,5 g |
2,1 g |
4,7 g |