Dalma döntőben

Gálfi Dalma egyesben bejutott a junior US Open döntőjébe, miután két szettben legyőzte az amerikai Di Lorenzót. Ugyanez Stollár Fannynak nem sikerült, hiába küzdött nagyot a szintén amerikai Kenin ellen.

Pusztai Viola Gálfi Dalma történelmet írt – ez a mondat már-már velejárója a róla szóló tudósításoknak. Legutóbb Wimbledonban, Stollár Fannyval írták be nevüket a tenisz aranykönyvébe azzal, hogy magyar párosként először nyertek Grand Slam-et.

Gálfi Dalma történelmet írt Forrás: huntennis

Gálfi Dalma történelmet írt  •  Forrás: huntennis

Nos, a juniorok versenyében nem ő az első, aki megnyerheti az US Opent, miután Fucsovics Márton 2009-ben a tajvani Cheng Peng Hsieh oldalán, Babos Tímea pedig 2010-ben az amerikai Sloane Stephensszel lett bajnok párosban. De egyesben a magyarok közül még soha senki nem szerezte meg a trófeát, sőt még döntőt sem játszott.

Gálfi lesz az első, miután a verseny második kiemeltjeként az elődöntőben szoros meccsen legyőzte a kemény pályán otthonosan mozgó amerikai Francesca Di Lorenzót 7-5, 7-6-ra.

Hogy ő lett az egyetlen, az azon múlott, hogy Stollár Fannynak az elődöntő jelentette a végállomást. A negyeddöntőben tizennégy ászt ütő magyar lánynak az amerikai Sofia Kenin elleni mérkőzésen ritkán jöttek be az első szervái, ráadásul a kettős hibák száma is több volt a kelleténél. De még így is versenyben volt ellenfelével, akivel az első szettben felváltva vették el egymás adogatását. Ebből az amerikai jött ki győztesként, mint ahogy a második játszma is az övé lett, pedig Stollárnak 5-4-nél több szettlabdája is volt. Végül 6-4, 7-5-re elvesztette az elődöntőt.

Gálfi visszavághat a döntőben honfitársa kieséséért, és megszerezheti a magyarok első győzelmét egyesben a junior US Openen.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS