Nápolyi csemege az EL csoportkörében Vad II Istvánéknak

Az Európa Liga csoportkörének első fordulójában Dél-Olaszország legnagyobb városába utazik a magyar játékvezetői hatos.

Campania régió egymilliós székhelye Róma és Milánó után a harmadik legnagyobb olasz városnak számít. A 60 ezres kapacitású Stadio San Paolóban fogadja az SSC Napoli az FC Bruges együttesét az Európa Liga D csoportjának nyitókörében.

A Societa Sportiva Calcio Napoli az Empoli elleni idegenbeli 2-2-vel hangolt a nemzetközi szereplésre. A 1926-ban alapított klub története során kétszer nyerte meg a Serie A-t, ötször az Olasz Kupát, egy ízben pedig elhódította az UEFA-kupát is. Leghíresebb játékosa Diego Maradona („Maradonapoli”), aki 1984-1991-ig erősítette a nápolyiakat, ez idő alatt 259 meccsen 115 gólt ért el. Távozása után visszavonultatták a 10-es dresszét, de a az argentin futballzseni kultusza azóta is él.

A Club Brugge Koninklijke Voetbalvereniging klubhistóriája még régebbi: a XIX. századig nyúlik vissza, ugyanis 1891-ben keltették életre a belga egyesületet. Hazája egyetlen csapata, amely BEK-döntőbe jutott (1978) és két évvel korábban az UEFA-kupa fináléjában is szerepelt. A Blauw-Zwart, azaz a kék-feketék 13-szor lettek bajnokok és 11-szeres kupagyőztesek. A Bajnokok Ligája idei kiírásának 3. selejtezőkörében a Panathinaikoszt búcsúztatták, a rájátszásban a Manchester United állta az útjukat. A nápolyi EL-meccs előtt a Jupiler League utóbbi fordulójában nem sikerült a főpróbájuk, ugyanis 2-1-re kikaptak a Mouscron Peruwelz vendégeként.

Szeptember 17-én 19 órakor Vad II István játékvezető sípjelére kezdődik a Napoli-Bruges párharc, asszisztensei Albert István és Berettyán Péter lesznek, az alapvonali játékvezetői teendőket Andó-Szabó Sándor és Erdős József látják el, míg a tartalék-játékvezetői feladatok dr. Varga Zsoltra hárulnak.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS