Mennyire érdekli Räikkönent az időeltolódás?

F1

2015. szeptember 17. csütörtök, 22:57

Szerző: Berta Kitti; Fotó: Ferrari

Kimi Räikkönen nem igényel speciális felkészülést Szingapúrra, és azzal sem foglalkozik, hogy hány óra van éppen a helyszínen – a finn meglehetősen részletesen beszélt az időeltolódás „problémájáról”.

Az éjszakai versenyhelyszínen megküzdenek a versenyzők a magas páratartalommal, azonban a Ferrari pilótája ezzel nem foglalkozik: „Ez a pálya végül is olyan, mint bármelyik másik – ha gyors akarsz lenni, akkor mindegyik kihívást jelent. Csak az a különbség, hogy itt általában sok dolog történik. Meglátjuk, hogyan alakul. Egy jó időmérő segítene, de itt elég könnyen lehet előzni. Ha nem hátráltatnak minket problémák a rajtnál, mint Olaszországban, akkor jó néhány pontot szerezhetünk.”

 Kimi Räikkönen

A kérdésre, készült-e valamilyen speciális módon a rendkívül izzasztó Szingapúri Nagydíjra, Räikkönen amolyan jégemberesen így válaszolt: „Semmi különleges nem volt, csak a szokásos. Voltam Bangkokban egy promóciós rendezvényen, úgyhogy azt sem tudom, hogy mennyi az idő most. Csak idejöttem, amikorra mondták – mindig jól alszom, szóval nincs ezzel problémám.”

Szingapúr után a Japán Nagydíj következik, Räikkönen szerint addigra már mindenki hozzászokik majd az eltérő napirendhez: „Majd lesz néhány napunk a Japán Nagydíjig, mert Szingapúrhoz képest ott nem nagy az időeltolódás. De őszintén szólva most az Európáról történő átállás sem nagy dolog. Én amúgy is inkább éjszakai bagoly vagyok, szóval az eltolódott menetrend nem okoz számomra fejfájást.” 

Forrás: www.formula.hu – RSS