A tésztasaláta rengeteg változatban készíthető. Egy majonézeset már megosztottam, most jöjjön egy kicsit különlegesebb, a mediterrán íz kedvelőinek. A szárított paradicsomot megtanultuk már elkészíteni, most fel is használhatjuk.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók:
- 25 dkg orsó tészta
- 8-10 szárított paradicsom olajba eltéve
- 1 kis doboz tonhal
- fekete olíva bogyó
- 1 csomag mini mozzarella
A tésztát sós vízben kifőzzük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a szárított paradicsomot, a tonhalat a mozzarellát, és az olíva bogyót. Jól összekeverjük, friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Tipp! Hogy ne legyen túl száraz, vagy a szárított paradicsom olajából, vagy a tonhal olajából locsolhatunk rá. Én színes tésztát szeretek használni, attól még a látvány is szebb le
Jó tudni! Csökkentett szénhidrát tartalmú tésztát már minden fajtában lehet kapni. Akinek ez lényeges szempont, használja azt.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Durum tészta száraz |
Paradicsom |
Mozzarella |
Olíva bogyó konzerv |
|
Energia |
355 kcal |
18 kcal |
242 kcal |
115 kcal |
Fehérje |
12,5 g |
0,8 g |
17 g |
0,8 g |
Zsír |
1,4 g |
0,2 g |
19 g |
10,6 g |
Szénhidrát |
73 g |
3,8 g |
0,7 g |
6,2 g |