Eb-sorsolás: A nők nehezebb, a férfiak könnyebb csoportban

A januári Eb helyszínén Belgrádban megtartották a torna sorsolását. A lányok nehezebb, még a Benedek-csapat könnyebb csoportba került a kontinenstornán.

Eb sorsolas2016

A múlt héten teljessé vált az Eb mezőnye, hiszen a selejtezők lezárultával kialakultak, mely váloogatottak érmelték ki, hogy részt vegyenek a kontinenstornán. Érdekesség, hogy a nőknél a létszámot tekintve először szerepel majd a nyolc csapat helyett tizenkettő a tornán, még a férfiaknál nem két nyolcas, hanem négy négyes csoportba sorsolták a részvevőket.

A tavalyi Eb alapján a Benedek-csapat az első, női válogatottunk a második kalapból várhatta a sorsolást. A lányok az Eb és vb ezüstérmes hollandokkal, a minidig veszélyes orosz és görög együttessel, az első “bálozó” portugálokkal valamint a törökökkel kerültek egy hatosba. A fiúk a vb bronzérmes görögökkel, az oroszokkal és a törökökkel fognak megküzdeni első ízben.

Az Eb-t január 10. és 23. között rendezik Belgrádban. A férfiaknál és a nőknél is a kontinenstorna győztese kvalifikál az olimpiára. Az erősebbik nemben a szerbek, a horvátok és a görögök már kint vannak Rióban így akár a negyedik helyezett is kijuthat az ötkarikás játékokra.

A 2016-os női vízilabda Európa-bajnokság csoportbeosztása:

A-csoport:
Hollandia, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Görögország, Portugália, Törökország;

B-csoport:
Spanyolország, Szerbia, Olaszország, Németország, Franciaország, Horvátország.

A 2016-os férfi vízilabda Európa-bajnokság csoportbeosztása:

A-csoport:
Montenegró, Spanyolország, Hollandia, Szlovákia

B-csoport:
Szerbia, Horvátország, Franciaország, Málta

C csoport:
Olaszország, Románia, Németország, Grúzia

D csoport:
MAGYARORSZÁG, Görögország, Oroszország, Törökország

Sz. B.

Fotó: facebook

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS