Sertéskaraj zöldségekkel sütve – Egészsgégséf

A karaj az egyik legszárazabb része sertésnek, ennek ellenére nagyon finom, és változatosan elkészíthető. Szeretem azokat az ételeket, amiket egyszerre tudunk megsütni a körettel, így rögtön komplett fogást tálalhatunk.

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 db csontozott karaj
  • 5-6 szem burgonya
  • 3-4  édesebb alma
  • 2 fej lilahagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
  • friss rozmaring

Sertéskaraj zöldségekkel sütve - Egészsgégséf

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A karajt mossuk meg és szedjük le róla a zsírosabb részeket. Sózzuk, borsozzuk minden oldalról. Tegyük a sütőpapírral bélelt sütő közepére. A burgonyát tisztítsuk meg, és vágjuk gerezdekre. Az almát mossuk meg, negyedeljük és szedjük ki a magházat. A lilahagymát szintén negyedeljük és szedjük szét. Az egészet rendezzük a hús köré és locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg rozmaringgal, sóval, borssal. Tegyünk rá fóliát, és süssük így 60 percig, majd vegyük le a fóliát, kapcsoljuk magasabbra a sütőt és kicsit pirítsuk meg.

Tipp! Bármilyen más zöldség is felhasználható hozzá. Ha valakinek így száraz a hús, tekerje bacon szalonnába, vagy tűzdelje meg szalonnával.

Jó tudni! Nagyon finom, ha csak különböző burgonyákat válogatunk össze, és azzal sütjük, vagy aki ezt nem szeretné, más gyümölcsöket tesz a burgonya helyére, például körtét, aszalt gyümölcsöket, esetleg sütőtököt.

Még több egyszerű és nagyszerű recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Sertés karaj

Alma

Burgonya

Lila hagyma

Energia

194 kcal

52 kcal

69 kcal

40 kcal

Fehérje

19,5 g

0,2 g

1,6 g

1 g

Zsír

12,2 g

0,1 g

0,1 g

0 g

Szénhidrát

0 g

13,8 g

15,7 g

9 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS