Hamarosan indul a Budapest Baby Bajnokság!

Hamarosan indul a Budapest Baby Bajnokság!

Idén első ízben kerül megrendezésre a Budapesti Vízilabda Szövetség gondozásában és lebonyolításában a budapesti és Pest megyei csapatok részére az U10-es Baby bajnokság (tíz éves vagy annál fiatalabb gyermekek részére).

Pár hét múlva új mederben kezdődik a legfiatalabbaknak a bajnokság. Az egyik nagyon fontos dolog, hogy idén először a Budapesti Vízilabda Szövetség gondozásában kerül megrendezésre az U10-es Baby Bajnokság. A szövetség három fő pontot és szigorú feltételt jelölt meg: a bajnokságnak legyen elfogadott versenykiírása-szabályrendszere, legyen minden mérkőzésen orvosi ügyelet és legyen minden játékosnak érvényes játékengedélye és sportorvosi igazolása.

A bajnokság fontosságát és rangját mutatja, hogy Szedlmayer Ildikó és Dr. Szivós István egyűtt keresték meg a BVLSZ elnökét azzal a kéréssel, hogy a szövetség írja ki és bonyolítsa le ezen bajnokságot, és álltak maguk is a megrendezés mögé, sőt Dr. Horkai Györgynek is volt pár javaslata saját tapasztalatból, hiszen Olaszországban, ahol ő is edzősködött már régóta porondon van ennek a korosztálynak, a legfiatalabbaknak a rendszeres mérkőzéseken való szereplés.

Természetesen a BVLSZ elnöksége azonnal és egyhangúlag szavazta meg az új, méltán szépszerű mérkőzéssorozat elindítását, amellyel örömteli módon szélesedik a szövetség versenyrendszere.

A közösen megalkotott ”speciális versenykiírás” közzétételét követően szinte azonnal nyolc csapat nyújtotta be szabályosan a nevezését, amely csapatokkal indul is hamarosan a bajnokság.

Sz. B.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS