Két-három riói kvótában bízik a teniszszövetség

A MOB sportági konzultációját követően Richter Attila, a hazai teniszszövetség főtitkára arról beszélt, a nők esetében 2-3 olimpiai kvótában bíznak, a fiúknál szabadkártya jelenthet riói részvételt.

“A tenisz kvalifikációs rendszere kicsit eltér a többi sportágétól, az utosló 52 hét ranglistahelyezése alapján dől el, hogy ki vehet részt az olimpián. A játékosaink közül Babos Timinek a páros ranglistája alapján szinte biztos helye van, egyéniben még küzd a részvételért. A szülés után visszatérő Marosi Katinak védett rangsora van, így, ha minden jól megy, a Marosi-Babos kettős biztosan tud majd játszani. A fiataloknál a világelső junior Gálfi Dalmának lehet esélye, hogy egy nagyon jó szériát elkapva még ki tud jutni, de ezt nem mondanám elvárásnak. Úgy gondolom, a riói olimpián kettő, esetleg három hölgyversenyzőnk vehet részt. A fiúknál Fucsovics Marcinak ‘benne van a kezében’, hogy olyan áttörést hozzon, amivel oda tud jutni, jelen állás szerint egy nagyon komoly tervvel készül a jövő évre, de idén is van még néhány versenye. Bizodalommal vagyunk az irányba, hogy olyan helyezést tudjon elcsípni, amire legalább szabadkártyát lehessen kérvényezni a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál” – magyarázta a főtitkár.

A sportvezető az alábbi videóban a fiatalok sikereiről, azok támogatásáról is beszél. Elmondja, hogy a kiemelt sportágfejlesztés (ksf) jelentős része az utánpótlás felkészítését szolgálja, de nagy segítség számukra a MOB Héraklész- és Sport XXI. programja is, mely többek közt a tudatos versenyeztetéshez biztosít forrásokat és hátteret. Richter Attila a férfiak Davis-kupa szereplését is elemzi… 

Babos Timea szerepelhet az évvégi szingapúri világbajnokságon. Magyar versenyző párosban még soha nem lépett pályára vb-n. Legutoljára Temesvári Andrea egyesben, 1984-ben és ’85-ben versenyzett a világ legjobbjaival.

(MOB, fotó: MTI/Kovács Tamás)

Forrás: www.mob.hu – RSS