Ha valami gyümölcsből készül, az már rossz nem lehet. A reszelt alma és a palacsinta is nagy kedvenc szokott lenni a gyerekek körében. A Kettőt összekeverjük és egy új, izgalmas desszertet kapunk.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 4-5 db alma
- liszt
- tojás
- tej
- fahéj
- olaj
Az almákat meghámozzuk (aki nem szeretné ne tegye), kivágjuk a magházat és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk fahéjjal (ízlés szerint) és hagyjuk állni. Közben a tojás, liszt, tej felhasználásával készítsünk egy sűrű palacsintatésztát. Jóval sűrűbbet, mint a hagyományos palacsinta. Inkább egy laza nokedli tésztára hasonlítson az állaga. Nem teszünk bele cukrot, mert a végén mézet használunk majd.
Ebbe a tésztába keverjük bele a fahéjas almát. Ha szükséges, tegyünk hozzá még egy pici lisztet. Egy tapadásmentes edény aljába öntsünk kb. ½ ujjnyi olajat és kanál segítségével tegyük bele az almás masszát. Kb. tenyérnyi nagyságú és ujjnyi vastagságú legyen. Pirosra süssük az egyik oldalát, majd megfordítva a másikat. Papír kéztörlő segítségével itassuk le róla a felesleges olajat. Mézet csurgassunk rá tálaláskor.
Tipp! Ha valaki a tésztát is édesen szeretné már elkészíteni, tegyen bele cukrot vagy nyírfacukrot. A tésztánál nem adtam meg mennyiségeket, mert ez függ a liszttől, alma vizességétől és az elkészítendő mennyiségtől is. Méz helyett bármilyen lekvárt adhatunk hozzá, de juharsziruppal is nagyon finom.
Jó tudni! Szénhidrát csökkentett lisztet is használhatunk.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Alma |
Liszt |
Tej 1,5 %-os |
Tojás |
Méz |
|
Energia |
52 kcal |
370 kcal |
44 kcal |
143 kcal |
304 kcal |
Fehérje |
0,2 g |
12,3 g |
3,0 g |
12,6 g |
0,3 g |
Zsír |
0,1 g |
1,3 g |
1,5 g |
9,5 g |
0 g |
Szénhidrát |
13,8 g |
76,3 g |
4,7 g |
1,8 g |
82,4 g |