Mivel jár az előrehozott szezonnyitó?

F1

2015. október 18. vasárnap, 15:01

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Ha minden marad a jelenlegi tervek szerint, akkor a korábban beharangozottnál két héttel előbb veszi majd kezdetét a 2016-os F1-es idény, amely Rob Smedley szerint komoly terhet ró a csapatokra.

Mint arról mi is többször beszámoltunk már, az eredeti tervek szerint csak április elején rajtolt volna el a Formula-1 jövő évi szezonja, ám a versenynaptár legfrissebb változatában már március 20. szerepel az évadnyitó Ausztrál Nagydíj időpontjaként. Ennek eredményeképp az első tesztre sem a tavasz elején, hanem február végén kerül majd sor: a mostani állapot szerint február 22-én, Barcelonában gurulnak majd először pályára a 2016-os F1-es kocsik.

Smedley_Williams

Bár a rajongók nagy részének ínyére van a korábbi szezonkezdet, a csapatokat ez nehéz feladat elé állítja: Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős igazgatója több fontos szempontot is kiemelt ezzel kapcsolatban.

„Természetesen ez hatással van a dolgokra, ez kétségtelen” – idézi szavait az autosport.com szakoldal. „De már átalakítottuk a terveinket: leültünk, és megszerveztünk mindent mostantól egészen az első teszt első napjáig. Ez a tervezet már korábban is megvolt, de most emiatt újra kellett ütemeznünk az egészet. Ez az egész egyszerűen többe fog kerülni nekünk.”

Smedley arra a nyilvánvaló tényre is rávilágított, hogy a módosítás miatt jóval feszesebbre kellett venniük az ütemtervet, ám ha nem sikerül mindent időben befejezniük, elképzelhető, hogy az autó nem minden eleméből tudják előállítani a szükséges mennyiséget: „Előfordulhat, hogy néhány alkatrészből kevesebb áll majd rendelkezésünkre az első teszten, mint azt szeretnénk, de ezzel együtt kell élnünk” – magyarázta a grove-i istálló szakembere.

Forrás: www.formula.hu – RSS