Orosházi hétvége

Orosházán töltötték az ünnepeket az újonc és serdülő asztaliteniszezők, akik értékes ranglistapontokért versengtek a békési városban. A különböző korosztályokban általában az esélyesek játszották a döntőt.

UP-info Kevés esetben borult a papírforma az ünnepek alatt az Orosházán tartott, újonc- és a serdülő-ranglistaversenyen. A serdülő ranglistát vezető Harasztovich Fanninak ezúttal nem ment, többségében azonban azok játszották a döntőket, akik a kiemelések alapján esélyesek voltak a végső győzelemre.

Nagypál Márta Forrás: MOATSZ

Nagypál Márta  •  Forrás: MOATSZ

Így történt ez az U11-es fiúk mezőnyében, ahol az első helyen rangsorolt Balogh Bence (Fastron AC Tolna) szettveszteség nélkül szerezte meg az elsőséget a döntőig szintén magabiztosan menetelő Krebs Levente (BVSC-Zugló) előtt. U13-ban is nyert az esélyes, azaz Both Olivér (Malév SC), aki csak a döntőben vesztett játszmát a ceglédi Ócsai Máté ellen.

A serdülők között Both harmadik lett, a fináléba jutásért az újonckorosztályban nem induló András Csabától kapott ki, aki az elsőségért hatalmas csatában maradt alul 4-3-ra a szezonban remeklő Juhász Patrikkal (KSI) szemben. András és Both párosban nem talált legyőzőre, a döntőben a Juhász, Terék kettőst 3-1-re múlta felül.

A lányok U11-es mezőnyében az elsőszámú esélyes, Kenesey Blanka (Statisztika) az elődöntőben 3-0-s vereséget szenvedett a nyírbátori Tölgyes Dorottyától, s miután a második kiemelt Czeglédi Dorka (Statisztika) már az első körben búcsúzott, így a többieknek lehetőség kínálkozott a végső győzelemre. Az végül Tölgyesnek sikerült, aki a döntőben 3-0-ra győzte le Molnár Rebekát úgy, hogy a mohácsi lány a második játszmában pontot sem szerzett.

Az U13-as lányok versenyében a Statisztika két ígérete, Menkő Veronika és Phan Viola egymás között döntötte el az elsőség sorsát: utóbbi 3-1-re nyert klubtársa ellen. A serdülők mezőnyében Harasztovich Fannit (Statisztika) hiába emelték ki egyesben és párosban is az első helyen, mindkét versenyt a nyolc között fejezte be. Előbbiben párostársa, Nagypál Márta (Jászkun Volán) diadalmaskodott, miután a fináléban 4-1-re legyőzte Göndör Fannit (Statisztika). Utóbbiban a kecskeméti Füle Kata, Drabant Anita kettős állhatott fel a dobogó legfelső fokára: 3-2-re nyert a Harasztovichékat búcsúztató Dari Helga, Menkő Veronika duó ellen.

A részletes eredmények a szövetség honlapján ITT elérhetőek.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS