Darált húsos fokhagymaleves – Egészségséf

Ezt a levest nagyon szereti a család. Még Balatonon egy étteremben fedeztük fel. Utána szakács ismerőseink beavattak a nagy „titokba”, hogy hogyan is készül.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertés comb (vagy pulykamell)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej (!!!) fokhagyma zúzva
  • olívaolaj
  • friss petrezselyem aprítva
  • só, bors

Mivel alapvetően ez egy fokhagymaleves, ezért elég sok fokhagyma kell hozzá. Ne ijedjünk meg a mennyiségtől. Első lépésként kevés olajon dinszteljük meg a vöröshagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és picit dinszteljük még. Majd adjuk hozzá a darált húst, addig keverjük, míg a hús kifehéredik. Fontos, hogy ne álljon össze. Sózzuk, borsozzuk és öntsük fel annyi vízzel, hogy már leves mennyiség legyen. Közepes lángon addig főzzük, hogy a hús megpuhuljon. Friss, vágott petrezselymet szórunk a tetejére tálaláskor.

Darált húsos fokhagymaleves - Egészségséf

Tipp! Ha valaki nem eszik sertéshúst, nyugodtan csinálja pulyka vagy csirkemellből.

Jó tudni! Gyakorlatilag ez egy húsleves féle is egyben, és mivel nincs benne semmiféle liszt, tejes dolog, kalóriatartalma igen alacsony, diétázók és ételérzékenyek is fogyaszthatják.

Még több különleges recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Sertéscomb

Fokhagyma

Olíva olaj

Energia

245 kcal

149 kcal

902 kcal

Fehérje

17,4 g

6,3 g

0 g

Zsír

18,9 g

0,5 g

100 g

Szénhidrát

0 g

33 g

0 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS