Ezt a levest nagyon szereti a család. Még Balatonon egy étteremben fedeztük fel. Utána szakács ismerőseink beavattak a nagy „titokba”, hogy hogyan is készül.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- 70 dkg darált sertés comb (vagy pulykamell)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 fej (!!!) fokhagyma zúzva
- olívaolaj
- friss petrezselyem aprítva
- só, bors
Mivel alapvetően ez egy fokhagymaleves, ezért elég sok fokhagyma kell hozzá. Ne ijedjünk meg a mennyiségtől. Első lépésként kevés olajon dinszteljük meg a vöröshagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és picit dinszteljük még. Majd adjuk hozzá a darált húst, addig keverjük, míg a hús kifehéredik. Fontos, hogy ne álljon össze. Sózzuk, borsozzuk és öntsük fel annyi vízzel, hogy már leves mennyiség legyen. Közepes lángon addig főzzük, hogy a hús megpuhuljon. Friss, vágott petrezselymet szórunk a tetejére tálaláskor.
Tipp! Ha valaki nem eszik sertéshúst, nyugodtan csinálja pulyka vagy csirkemellből.
Jó tudni! Gyakorlatilag ez egy húsleves féle is egyben, és mivel nincs benne semmiféle liszt, tejes dolog, kalóriatartalma igen alacsony, diétázók és ételérzékenyek is fogyaszthatják.
Még több különleges recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Sertéscomb |
Fokhagyma |
Olíva olaj |
|
Energia |
245 kcal |
149 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
17,4 g |
6,3 g |
0 g |
Zsír |
18,9 g |
0,5 g |
100 g |
Szénhidrát |
0 g |
33 g |
0 g |