Edzői reakciók a mai Bajnokok Ligája 1. fordulója előtt

DSCN9763

Három magyar együttes is vízbe ugrik ma este a Bajnokok Ligája főtábláján. Egy jó kezdés nagyon fontos lenne, ezt az edzők is tudják, úgyhogy eképp nyilatkoztak. Dabrowski Norbert, Vincze Balázs és Cseh Sándor is a legjobbját várja a csapatától és győzelmet.

DSCN9763

Ma megkezdődik a Bajnokok Ligája főtábáls küzdelmei. Örömteli, hogy három magyar együttes is van a legrangosabb európai kupapordon. Ha már a nemzeteknél tartunk. Két horvát, egy olasz, egy török, egy görög, egy német, egy montenegrói, egy szerb és egy spanyol együttes küzd a végső győzelemért.

Az Eger otthon fogadja az Olympiakoszt, az OSC a Kondorosiban látja vendégül a Jug-ot. A Szolnok Belgrádban vizitál. Lássuk az edzői reakciókat a meccsek előtt.:

Bajnokok Ligája (főtábla) 1. forduló:

18.45 ZF-Eger – Olympiakosz Pireusz (Digi Sport, élő)

Dabrowski Norbert: Tiszteljük az Olympiakoszt. Ez a csapat erősebb mint a görög válogatott, amely megnyerte a bronzérmet a kazanyi vb-n. Ők évek óta együtt vannak és sokat játszottak együtt. Kíváncsi vagyok, mire lehetünk képesek. Ha megnyerjük a találkozót nagy sikert aratunk.

Theodoros Vlachos, az Olympiakosz edzője: Ez az első játéknap a szezonban, ami nagyon fontos nekünk. Szeretnénk győzelemmel hazatérni Egerből. Remélem jól fogunk játszani. Fontos, hogy jól indítsuk a szezont.

20.15 A-Híd OSC Újbuda – Jug Dubrovnik (M4 Sport, élő)

Vincze Balázs, az OSC edzője: Már néztünk pár videót és átbeszéltünk néhány dolgot. Ki fog derülni, mennyire működik a vízben. A hangsúly az emberelőny és az emberhátrányos szituációkon lesz. Az ellenfél nagyon jól használja ki az emberelőnyeit. A mi feladatunk, hogy ezt megakadályozzuk, és a lefordulásaikat semlegesítsük.

Vjekoslav Kobescsak, a Jug edzője: Megvizsgáltuk az OSC-t. Azt kell mondjam, nagyon jó csapat. Ez tipikus magyar együttes, nagy hangsúlyt fektete a védekezésre. Kemény meccsre számítok. Remélem, jól kezdi a csapatom az idényt.

20.00 Partizan Belgrád – Szolnoki Dózsa Közgép (Sport 1., 21.00)

Vladimir Vujasinovics, a Parztián edzője: A Szolnok egy kivételes csapat. Hat-hét magyar válogatottból áll, kiegészülve Mitroviccsal, Gociccsal és Aleksziccsel valamint Youngerrel. A minőségi különbség nagy és nem kétséges. A cél az, hogy minden meccsen játszunk teljes erőnkből. Aztán, hogy ez mire lesz elég majd meglátjuk.

Cseh Sándor, a Szolnok edzője: Nyilvánvaló, hogy a fő célunk bekerülni a BL Final Six-be. Egy nagyon erős csoportban vagyunk, így nagyon nagy erőfeszítéseket kell tennünk, hogy ott legyünk a legjobbak között. Nem lesz könnyű meccs. A Partizán egy jól szervezett csapat, sok fiatal játékossal. A legfontosabb, hogy végig kell koncentrálnunk.

A további párosítások:

A-csoport

19.15 CN Atletic-Barceloneta – Wasserfreunde Spandau Berlin
18.00 Jadran Herceg Novi – Primorje EB Rijeka

B-csoport

20.00 Pro Recco – Galatasaray Istanbul

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS